Quicknote: Google Expeditions

20160120_135055En tot zover mijn ambitie om alle notities van dag 1 voor het ontbijt van dag 2 klaar te hebben, de micro:bit heeft daar het overgrote deel van opgesnoept.

Deze tweede wil ik hoe dan ook alvast even vastgelegd hebben omdat ook deze een bijbehorend filmpje heeft: Google Expeditions.

Google Carboard bestaat al een tijdje en ik kan met mijn Android telefoon met Google Streetview al een tijdje zelf 360 graden foto’s maken die ik op de kaart zet, dat is allemaal niet zo spannend. Maar Google Expeditions voegt dat de invalshoek van een excursie aan toe. Wat je op het filmpje (en de foto) ziet is dat de leerkracht een Android tablet heeft met daarop een app. De kinderen hebben een Google Cardboard die verbinding maakt met de tablet. De leerkracht kan in de app sturen waar de kinderen naar toe gaan tijdens de rondleiding en kan via cirkels/hotspots op het scherm de aandacht vragen voor dingen die te zien zijn. Ze kan met behulp van smilies zien waar de kinderen kijken om te zien of ze het allemaal gevonden hebben.

In de video hierboven zie je een kort voorbeeld hiervan. Leuk was dat de kinderen nog geen ervaring hadden met Google Cardboard en dat maakte de reacties heel oprecht. Een meisje ging meteen aan de wandel toen ze de Cardboard op had, zich niet realiserend dat nog voorlopig niet de manier is om te navigeren. Een van de anderen gebruikte zijn arm en vinger om aan te wijzen waar hij de duiker zag toen de juf vroeg om die aan te wijzen. De bedoeling was dat hij er naar zou kijken zodat zijn smilie ook in het rondje zou komen.

Negatief aspect zou je kunnen vinden dat dit wel heel leerkrachtgestuurd is. Van de andere kant is het natuurlijk ook zo dat bij een excursie ze ook rondgeleid worden en niet altijd zomaar vrij zullen kunnen rondbewegen. En de mate van vrijheid kun je natuurlijk variëren.

Dit lijkt me zeker een mooie om in een arrangement in het iXperium op te nemen voor tijdens de regenachtige dagen als “naar buiten met ICT” niet zo handig is.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

BETT2016 Quicknote: Google Expeditions https://t.co/QgrTty4mgP @iXperium #bett2016

Raoul Teeuwen
8 jaren geleden

“De kinderen hebben geen Google Cardboard ” > de g bij geen moet weg? Verder dank voor alle Quick Notes!