Vijfjarig onderzoek naar open online onderwijs van start

NRO

Onderzoekers onder leiding van prof. dr. Marco Kalz, hoogleraar Open Education aan de Open Universiteit, zullen vijf jaar lang onderzoek doen naar open en online hoger onderwijs. Het project moet leiden tot wetenschappelijk onderbouwde, praktische adviezen voor de onderwijspraktijk over het aanbieden van dit type onderwijs en over de strategische impact voor de organisatie. Het NRO en het ministerie van OCW stelden hiervoor in totaal € 1.350.000 beschikbaar.

Nadat eerder al bekend werd welke 8 projecten tijdens de eerste tranche van de stimuleringsregeling rond Open en Online Onderwijs van start mogen gaan, is nu ook bekend welk consortium de komende vijf jaar flankerend onderzoek gaat doen. De Open Universiteit en de Universiteit Utrecht zullen dit onder de titel SOONER (‘De Structuratie van Open Online Onderwijs in Nederland’) gaan uitvoeren.
Voor de hele aankondiging van de NRO, zie dit bericht.

Betekent dat we de OU en de Universiteit Utrecht de komende jaren nog vaker als spreker kunnen verwachten op conferenties zoals volgende week in Wageningen!

0 0 stem
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Vijfjarig onderzoek naar open online onderwijs van start http://t.co/itTcmUYfQJ

trackback

Vijfjarig onderzoek naar open online onderwijs van start:
Onderzoekers onder leiding van prof. dr. Marco Kalz… http://t.co/PFajNzcSGP