Cool: Skype realtime vertaling Spaans – Engels

Skype_realtime_vertalingIk weet dat “iedereen” dit bericht ook gaat tweeten of bloggen. Maar soms verdienen onderwerpen en nieuwsberichten het om heel vaak opnieuw herhaald te worden.

En het beschikbaar komen van de preview van Skype Translater is zoiets. Ik zal hieronder de video van de demonstratie plaatsen waarbij je een gesprek ziet tussen schoolkinderen in de VS en Mexico.

De afbeelding hiernaast laat zien wat er allemaal moet gebeuren:

  1. spraakherkenning aan de ene kant, dus van audio naar tekst
  2. vertalen van de tekst naar de andere taal
  3. tekst naar audio aan de andere kant

Ongelofelijk toch?! Ok, in eerste instant ‘maar’ voor twee talen (Spaans en Engels) met spraak, voor 40+ andere in het chat gedeelte.

Mooi ook dat Microsoft onderwijs al voorbeeld neemt. Terecht wordt opgemerkt dat er ook heel wat bedrijven zijn waarbij dit goed zou werken.

Ik kan me gewoon heel veel voorstellen bij het “magische gevoel” dat je krijgt in zo’n sessie. Immers: je communiceert met iemand waar je anders niet mee had kunnen communiceren omdat je elkaar taal niet spreekt. Hoe cool is dat?

Dit is een heel korte behind the scenes video:

(ok, het is meer een ‘leuk even in de spotlight’ filmpje voor een paar mensen die er hard aan gewerkt hebben, maar goed)

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Cool: Skype realtime vertaling Spaans – Engels http://t.co/eLO59OjDya

Aaron
Aaron
7 jaren geleden

Mensen, ik nu vond een goede online vertaler http://nl.opentran.net/ . Ik hoop dat hij iemand is nuttig.