Tom versus Goliath?

2ehands_ebookEen paar jaar geleden wilde ik een van de twee exemplaren die ik gekocht had van “The Lost Symbol” van Dan  Brown. Lijkt logisch, maar omdat het beide elektronische exemplaren waren, was op dat moment de conclusie dat dat waarschijnlijk niet zou mogen/kunnen.

Zot eigenlijk dat ook hier de auteursrechtelijke bescherming en de beperkingen van de koper/consument zo anders liggen dan bij het fysieke exemplaar (het boek op papier). Dat mag ik uitlenen, weggeven en doorverkopen.

Tomkabinet.nl wil daar verandering in brengen/afdwingen. Daar wordt een platform geboden waarbij gebruikers de mogelijkheid hebben om elektronische boeken aan elkaar door te verkopen. Een business in het grijze gebied omdat het ook hier al snel duidelijk werd dat de uitgevers van mening zijn dat het níet toegestaan is. Zij dreigen nu met juridische stappen.

Het lijkt er op dat de oprichters het op een juridisch gevecht willen laten aankomen. Ik ben benieuwd. Eerlijk gezegd geef ik niet veel voor hun kansen. Maar we zullen het zien.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Tom versus Goliath? http://t.co/IUOkiPV68r