Eerste indruk: Ugoos UM2 Android 4.4 mini-PC met Ethernetadapter

Ugoos UM2 Android 4.4 mini-PC met Ethernetadapter Even een snelle eerste indruk van mijn nieuwste aanwinst. Een Ugoos UM2 Android 4.4 mini-PC met Ethernetadapter. Ja, ik weet het. Half Nederland heeft al zo’n Android stick en waarom er eentje aangeschaft terwijl ik al een Google Chromecast en een Apple TV, die via een jailbreak XBMC kan draaien, in huis heb? Nou, vooral omdat de Chromecast gewoonweg niet op mijn (nog net niet helemaal versleten) HD-ready TV wil werken. Wel op een moderner scherm met HDMI-aansluiting, maar niet op het apparaat dat in de woonkamer staat.
En de Apple-TV doet het op zich wel, maar met elke update is het weer een gedoe met jailbreaken.

Dus besloot ik de €69,95 + €5,95 te betalen voor de aanbieding bij iBood. Vast niet de allergoedkoopste, al is het wel een complete uitvoering. Zo vind ik het prettig dat de stick een 2e USB-poort heeft die je kunt gebruiken om de bijgeleverde USB-netwerk aansluiting voor een bekabeld netwerk aan te sluiten (eerder modellen hadden soms klachten van zwakke wifi). De afstandsbediening is redelijk goed. De muisfunctie is waardeloos, maar uitschakelen van het apparaat (Ok, in sluimerstand zetten) gaat met één druk op de knop, terwijl dat bij de Apple TV heel wat meer knopdrukken vergt.
Voor het overige is het een “mini-PC” met Android 4.4 er op. Je krijgt de indruk alsof er een Android tablet aan je TV is aangesloten. Er zit een micro-SD slot in voor een micro-SD kaartje van maximaal 32GB, maar je kunt ook gewoon een externe harde schrijf aansluiten via USB. Beiden zijn dingen die de Apple TV niet kan.
Daarna kun je alle software die je op een Android tablet zou installeren ook op de stick installeren. Spotify, Teletekst, de UPC Horizon App, YouTube, Netflix, IMDB en natuurlijk XBMC. Geen gedoe met jailbreaken, gewoon installeren van uit de Google Play store of een download van de website. Via XBMC heb je gewoon Airplay mogelijkheden, maar waar de Chromecast moeite heeft om op een netwerk te komen, kun je hier via Wifi of bekabeld gewoon alles doen wat je op een Android smartphone of tablet ook zou doen om online te komen.

Natuurlijk, hij is 2x zo duur als een Chromecast, maar goedkoper dan een Apple TV. Maar functioneel vind ik hem voorlopig, ik heb er pas een paar uurtjes mee gespeeld en één aflevering van een serie in XBMC bekeken, een topper.
Wordt vervolgd.

0 0 stemmen
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Eerste indruk: Ugoos UM2 Android 4.4 mini-PC met Ethernetadapter http://t.co/rm5k488xB9

Rob Lenaers
9 jaren geleden

ik slaag er niet in om met de bijgeleverde USB netwerkaansluiting aan te sluiten op het netwerk. Het toestel ontvangt geen ip-adres van de router. Werkt het enkel met een statisch ip-adres? Kan iemand mij uitleggen hoe ik het toestel met het ethernet kan verbinden? Met Wifi werkt het wel doch dan hapert de streaming.

Willem Karssenberg
9 jaren geleden

Ben na dit bericht natuurlijk heel benieuwd naar je tweede indruk van jouw Android mini-PC.
Je schrijft dat je de muisfunctie van je afstandsbediening waardeloos vindt.
Ik gebruik bij mijn Android mini-PC een mini keyboard.
Toen ik het ding uit de verpakking haalde had ik zoiets van: dat kan niks zijn!
Maar ik moet zeggen dat het eigenlijk heel fijn werkt, zeker in combinatie met het touchpad dat erin zit!
Mocht je deze ergens tegenkomen, dan kan ik hem je dus aanbevelen.

trackback
9 jaren geleden

“Eerste indruk: Ugoos UM2 Android 4.4 mini-PC met Ethernetadapter” http://t.co/XHmQEQAS69