iBood tip: Allwinner A10 MK802+ Android 4.0 Mini PC op USB-stick formaat

OK, ik maak normaal niet zomaar reclame, zie het dan ook maar niet zo, meer als een “hé, dit is interessant” tip. Bij iBood.com kun je vandaag (14-8-2012 tot 23:59 uur) een Allwinner A10 MK802+ Android 4.0 Mini PC op USB-stick formaat kopen voor €69,95 + €5,95 verzendkosten.

De Allwinner is een apparaatje in de vorm van een USB-stick, die je aansluit op de HDMI-poort van je TV. Op dit apparaatje draait dan Android 4.0 (Icecream Sandwich). Je hebt toegang tot Google Play, de app-store van Google en dus ook tot YouTube, Twitter, Gmail, internet, Skype (al heb je natuurlijk geen camera). Je kunt het apparaat gebruiken om video te streamen over je netwerk thuis (Wifi b/g/n is ingebouwd). Kortom, een leuk apparaat. Zie ook de iBood pagina voor een paar filmpjes.

Zelf ga ik hem niet aanschaffen. Ik heb hier 2 Raspberry Pi computers liggen, dus kan ik even vooruit. En daar komt bij dat de ontwikkelingen op dit gebied op het moment razend snel gaan, dus over een paar maanden is ook hier wel weer iets nieuwers/snellers/beters voor te koop. Maar als je er nú mee aan de slag wilt én in Nederland bij een bedrijf wilt kunnen bestellen (in plaats van in Azië waarbij je dan mogelijk nog BTW moet betalen), dan lijkt me dit je kans.

p.s. ik heb dus geen ervaring met deze USB-stick, wel met het bestellen via iBood en dat ging tot nu toe altijd zonder problemen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
14 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
JoGnet
11 jaren geleden

Interessant ! Hartelijk bedankt voor de tip.

– Tweakers.net : Goedkope mini-computer op usb-stickformaat draait Android 4.0;
– Automatiseringgids : Androidcomputer past in USB-stick;
– Liliputing : Puppy Linux on the MK802 $74 mini PC;
– XBMC : Allwinner A10;
– Wikipedia : AllWinner A1X.

trackback
11 jaren geleden

iBood tip: Allwinner A10 MK802 Android 4.0 Mini PC op USB-stick formaat – ICT & Onderwijs BLOG – http://t.co/0zh4VGKl

JoGnet
11 jaren geleden

Besteld ! Ik ben heel benieuwd en heb er heel veel zin in om er met deze ‘pc on a stick’ te gaan spelen en experimenteren.

En… het is ook een ‘kooptip’ bij ZDNet : Kooptip: HDMI-stick met Android voor 69,95 euro bij iBood !

Wat ik verder tegen kwam:
Android sticks vergelijken;
– “… new firmware revision…” (bron).

JoGnet
11 jaren geleden
Reageer op  Pierre

Haha, de verleiding was groot… ! Ik dacht even aan twee. Echter besloten eerst te kijken of ie bevalt. T.z.t. wil ik ook graag experimenteren met een Raspberry Pi. En ook zo’n apparaat als de Ouya die in ontwikkeling is vind ik erg leuk. Zie ook de reacties in de Open Source Onderwijs group op LinkedIn : ‘Ultraklein Linux-computertje verbaast als mediaspeler’ (aanmelden noodzakelijk, grouppagina: Open Source Onderwijs). Nu wachten… de verwachte uitleverdatum is namelijk 29 augustus 2012.

Gelukkig hoef je voor dit aanbod niet te kiezen uit twee leveranciers. En als het zo zou lopen als bij jou… ;-p

trackback
11 jaren geleden

Toppie! #gadget: iBood tip: Allwinner A10 MK802+ Android 4.0 Mini PC op USB-stick formaat http://t.co/TgJB1myU #ibood

JoGnet
11 jaren geleden

Schitterend ! Wat gaan de ontwikkelingen snel. Er is ook een nieuwere versie van de MK802+ ontdekte ik gisteravond: de Rikomagic MK802 II. Die kan direct op de HDMI-ingang van een tv of beeldscherm worden gestoken, hoewel ie dan wel uitsteekt… Aansluiten met een kabeltje en dan aan de achterzijde van de tv of een beeldscherm vast tapen of met klittenband vast zetten is wellicht handiger en verstandiger. Ook handig voor bijvoorbeeld narrowcasting heb ik zo’n idee… !? Er zijn overigens meer verschillen : “… The all new ESD circuitry provides trouble free operation on all makes and models of TV/Display. Connectivity has been improved further by the use of micro USB ports and the device now has a total of 3 USB ports despite its incredibly compact form factor.

The MK802 II now features on board power management which allows the user to soft start/shutdown the device eliminating the possibility of data corruption….”.

Bakker
Bakker
11 jaren geleden

Ik heb deze “PC on a USB-stick” ook besteld bij Ibood. Helaas nog steeds niet binnen. Heeft één van jullie er al eentje binnen gekregen?
Een maand (tweede vertragingsmailtje meldt dat pas 14 september wordt verstuurd) op je product wachten, dat vind ik wel erg lang…

Martoni
Martoni
11 jaren geleden

Hebben jullie onderstussen je PC on USBstick ontvangen?
En wat zijn de ervaringen?

mega
mega
11 jaren geleden

Bij mij valt die VET tegen:
– wifi is zwak, valt dikwijls weg terwijl men smartphone er geen last van heeft.
– ik speel van usbdrive een film af en de soms flikkert het beeld weg en halverwegen de film slaagt de software vast en is het gedaan met de film…

vind ik echt geen kwaliteit… ik stuur het terug…

martin
martin
11 jaren geleden

Ik heb deze daar ook besteld en na 4 weken eindelijk gekregen. De boodschap installeer droidmote op je mk802 en de client op je smartphone en voila blijkt bij mij iets minder voila. Installeren verloopt soepeltjes. Verbinding maken gaat ook goed via wii router, maar vervolgens is besturing via mijn smartphone onmogelijk. Iemand toevallig tips wat ik hier fout doe?