aug 142012
 

OK, ik maak normaal niet zomaar reclame, zie het dan ook maar niet zo, meer als een “hé, dit is interessant” tip. Bij iBood.com kun je vandaag (14-8-2012 tot 23:59 uur) een Allwinner A10 MK802+ Android 4.0 Mini PC op USB-stick formaat kopen voor €69,95 + €5,95 verzendkosten.

De Allwinner is een apparaatje in de vorm van een USB-stick, die je aansluit op de HDMI-poort van je TV. Op dit apparaatje draait dan Android 4.0 (Icecream Sandwich). Je hebt toegang tot Google Play, de app-store van Google en dus ook tot YouTube, Twitter, Gmail, internet, Skype (al heb je natuurlijk geen camera). Je kunt het apparaat gebruiken om video te streamen over je netwerk thuis (Wifi b/g/n is ingebouwd). Kortom, een leuk apparaat. Zie ook de iBood pagina voor een paar filmpjes.

Zelf ga ik hem niet aanschaffen. Ik heb hier 2 Raspberry Pi computers liggen, dus kan ik even vooruit. En daar komt bij dat de ontwikkelingen op dit gebied op het moment razend snel gaan, dus over een paar maanden is ook hier wel weer iets nieuwers/snellers/beters voor te koop. Maar als je er nú mee aan de slag wilt én in Nederland bij een bedrijf wilt kunnen bestellen (in plaats van in Azië waarbij je dan mogelijk nog BTW moet betalen), dan lijkt me dit je kans.

p.s. ik heb dus geen ervaring met deze USB-stick, wel met het bestellen via iBood en dat ging tot nu toe altijd zonder problemen.