TUDelft: Living Campus

Liesbeth Mantel is (weer eens) op reis. Dit keer naar een meeting van de LIBER Architecture Group in Helsinki. Gelukkig schrijft Liesbeth er altijd uitgebreid over en maakt ze veel foto’s. Heel fijn om op die manier vanaf afstand mee te kunnen reizen.

In haar verslag van dag 4 verwijst ze ook naar bovenstaand filmpje dat door Wilma van Wezenbeek en haarzelf (productie Marina Noordegraaf) is gemaakt over de Living Campus.
Het stipt een uitdaging aan waar veel universiteiten en hogescholen mee worstelen: hoe maak je je campus zo dat hij interessant blijft voor studenten in een tijd dat veel van de informatie en diensten ook online te vinden is? Wat maakt dat zij er willen zijn? Dat zij er naar toe willen komen.
Het is ook een vraag die, als hij vanuit de bibliotheek/mediatheek gesteld wordt, meteen een heel moeilijke wordt omdat dat een instituut is/was dat traditioneel (zeker bij een universiteit) een heel traditionele en afgebakende rol had/heeft. Het is dan ook maar goed dat ze het niet zoiets als “living library” genoemd hebben. Want dan was het gedoemd te mislukken.

Het filmpje duurt 7,5 minuut. Je krijgt er zeker nog niet alle antwoorden in, maar wel al een paar handvatten. Meer dan voldoende reden om het werk van Liesbeth en Wilma te blijven volgen lijkt me.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

TUDelft: Living Campus http://t.co/HHBabpyecD

trackback

TUDelft: Living Campus http://t.co/RNxSQSyrCv