Unleash 2014 #2

2014-04-26 20.37.00 Terwijl Ajax in een eveneens nat Nederland inmiddels voor de vierde keer op rij landskampioen geworden is, ben ik in Madison nog even in afwachting van een wat drogere periode tijdens deze Zondag. Morgenvroeg om 8 uur start de conferentie, dus een dagje acclimatiseren is dan niet verkeerd. Het was gisterenavond tegen 8 uur ’s avonds lokale tijd toen ik in het hotel aan kwam, het is hier 7 uur vroeger dan in Nederland, reken dus maar uit hoe laat het volgens mijn lichaam was.

2014-04-26 20.31.13Bij aankomst in het hotel lag netjes een pakje van Explora met de Nexus 5 die ik voor de komende paar dagen gehuurd heb. Ik hoop hem vandaag nog aan een stevige batterij-test te kunnen onderwerpen. De beloofde 4G is natuurlijk niet overal even goed aanwezig, ik zag hem gisterenavond toen ik een stukje door het centrum liep zo nu en dan ook 3G aangeven. En ik verwacht buiten de stad al helemaal geen 4G.

Het viel me toch al op dat de hoeveelheid technologie onderweg weer een flink stuk toegenomen was ten opzichte van de laatste keer dat ik in de VS was, in 2011. In het vliegtuig nu touchscreens in de stoelen in plaats van een losse afstandsbediening. Betere schermen ook. En in de stoel zowel een USB-aansluiting (voeging voor de smartphone of table) als een 110V aansluiting. En dan gewoon in de economy class.

Op het vliegveld van Detroit en Madison gratis wifi en in Detriot ook daar voldoende palen (bij de zitjes uiteraard) waar je (gratis) USB of 110V stroomaansluitingen had.
Tijdens de binnenlandse vlucht van Detroit naar Madison mochten kleine elektronische apparaten gewoon aanblijven, dus geen gedoe meer met het doen alsof je je iPad helemaal uit zet. In het vliegtuig was Wifi aanwezig. Nou moet ik zeggen dat ik die liever van Amsterdam naar Detroit gehad had, dan had ik het de moeite waard gevonden, voor dat laatste uurtje naar Madison kon ik wel even zonder (aangezien ik al een uur op Detroit had zitten wachten met gratis Wifi).

Ook hier op de hotelkamer. Niet alleen een (niet eens zo heel grote) TV, maar onder de desk, eenvoudig te bereiken aansluitingen voor HDMI, VGA, USB, netwerk, iPod en zelf component aansluitingen. En hier is de Wifi eveneens gratis (al is dat ook in de VS nog niet voor alle hotels zo).

Moraal van dit verhaal: het niveau van “normaal beschikbare” connectiviteit blijft (zeker hier) hard groeien. Iets om voor in het onderwijs ook bij stil te staan (of juist niet stil staan natuurlijk!).

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Unleash 2014 #2 http://t.co/SKmjKG1nX0

trackback

[…] een voorbeeld van het gegeven dat “de techniek ver is gekomen” (zie ook deze post) was toch ook wel dat ik tijdens de tocht even naar huis belde. Als ik dat zou doen als ik weer in […]