mrt 252014
 


Weer een nieuwe woord bijgeleerd: Rotational Casting. Je kunt het doen met de RotoMAAK, een desktop Rotational Casting Machine. Moet je wel nog een paar maanden wachten en minimaal $749,- betalen voor een kit die je zelf moet samenstellen.

Mocht je nog niet weten wat rotational casting (in goed Nederlands “rotatiegieten”) is, dan is het helemaal handig om het bovenstaande filmpje even te bekijken. Op Wikipedia gaat het om een proces waarbij poeder gebruikt wordt en verhitting plaats vindt. Hier gaat het om een twee componenten siliconen rubber die je mengt en dan in de mal giet.
De vergelijking in het filmpje is niet helemaal eerlijk. Het is wel een langzame printer als het 7 uur duurt voor de doodskop uit het filmpje, maar het zal zeker langer duren dan de 10 minuten van de rotatiegietmachine. Er is voldoende belangstelling voor de machine, met nog 24 dagen te gaan is het doel al gehaald. Een mooie machine als je productie wilt draaien vanuit je eigen thuisfabriek.

 Reacties uitgeschakeld voor Sneller dan 3D printen: Rotational Casting  Tags: ,
mrt 252014
 

De video en het bericht van Willem van Valkenburg zijn al weer van even geleden (zoals je kunt horen van 14 maart), maar ja, ik moest de video natuurlijk ook eerst even bekijken voordat ik er naar kon verwijzen. En het is er eentje van bijna een uur, dus daar heb je even een momentje voor nodig.

Het is een video die gericht is op de ontwikkelaars die op 14 maart bij de TU Delft aan het hacken wilden gaan met de EdX omgeving. Ik heb nog geen vervolgpost met resultaten gezien, maar de video is op zich ook interessant als je nog niet met EdX werkt of er nog niet tegenaan programmeert.
Het geeft namelijk een korte introductie in de omgeving én het bevestigd ook wel wat ik uit de overige documentatie en kleine eigen experimenten opmaakte: het is een omgeving die nog erg in ontwikkeling is en waar oude werkwijzen en nieuwe werkwijzen elkaar soms in de haren zitten. Hoe dan ook, mooi dat hij opgenomen is en online beschikbaar is.