Sneller dan 3D printen: Rotational Casting


Weer een nieuwe woord bijgeleerd: Rotational Casting. Je kunt het doen met de RotoMAAK, een desktop Rotational Casting Machine. Moet je wel nog een paar maanden wachten en minimaal $749,- betalen voor een kit die je zelf moet samenstellen.

Mocht je nog niet weten wat rotational casting (in goed Nederlands “rotatiegieten”) is, dan is het helemaal handig om het bovenstaande filmpje even te bekijken. Op Wikipedia gaat het om een proces waarbij poeder gebruikt wordt en verhitting plaats vindt. Hier gaat het om een twee componenten siliconen rubber die je mengt en dan in de mal giet.
De vergelijking in het filmpje is niet helemaal eerlijk. Het is wel een langzame printer als het 7 uur duurt voor de doodskop uit het filmpje, maar het zal zeker langer duren dan de 10 minuten van de rotatiegietmachine. Er is voldoende belangstelling voor de machine, met nog 24 dagen te gaan is het doel al gehaald. Een mooie machine als je productie wilt draaien vanuit je eigen thuisfabriek.