feb 132014
 

Iedereen gaat aan de MOOC, dus ook Oracle. Zij organiseren binnenkort een MOOC over het ontwikkelen van Java Embedded Applications met behulp van een Raspberry Pi.
Ik verwijs niet naar elke MOOC die voorbij komt, maar bij deze vond ik het filmpje (zie hierboven) enerzijds helder (het maakte mij duidelijk dat ik níet de doelgroep ben), maar anderzijds ook niet heel erg goed. De stem van de spreker motiveert niet echt. Het eerste voorbeeld (auto met platte band) spreekt niet echt aan vind ik en sluit ook niet echt aan bij wat je waarschijnlijk in de MOOC leert.
Jammer ook (daarom was ik niet de doelgroep) dat je een paar jaar Java ervaring moet hebben. De keuze voor een Raspberry Pi zou toch doen vermoeden dat je je ook richt op de hobbyist. En of die al zo uitgebreid ervaring heeft met Java?

 Reacties uitgeschakeld voor Oracle MOOC over Embedded Java op de Raspberry Pi  Tags: ,
feb 132014
 

VOR_logo De divisie ICT van de Vereniging voor Onderwijs Research organiseert op 19 maart 2014 de bijeenkomst “Mediawijsheid in het Hoger Onderwijs – stand van zaken”.

Dit is een internationale bijeenkomst waarbij sprekers van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen, Fontys Hogescholen en de Thomas More hogeschool (België) in zullen gaan op de mediawijsheid van docenten (en docentopleiders) in het hoger onderwijs.
Daarnaast is er in het programma voldoende ruimte opgenomen om met de andere deelnemers en de sprekers te praten/discussiëren over de vraag “hoe pak je mediawijsheid aan binnen jouw onderwijsinstelling?”

De bijeenkomst zal plaats vinden in het iXPERIUM van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Als onderdeel van het programma is ook een korte rondleiding door het iXPERIUM opgenomen.
De bijeenkomst start om 12:00 met ontvangst met broodjes/koffie/thee. Deelname aan de bijeenkomst is gratis, maar met name ook voor het regelen van de catering is het noodzakelijk om je vooraf aan te melden (en je ook weer af te melden bij verhindering!).

Aanmelden kan via dit formulier:
Mocht je verhinderd zijn, stuur dan een mail naar de secretaris van de VOR ICT: [email protected]
Graag tot 19 maart a.s. in Arnhem!

Voor het complete programma zie deze pagina.