Oracle MOOC over Embedded Java op de Raspberry Pi

Iedereen gaat aan de MOOC, dus ook Oracle. Zij organiseren binnenkort een MOOC over het ontwikkelen van Java Embedded Applications met behulp van een Raspberry Pi.
Ik verwijs niet naar elke MOOC die voorbij komt, maar bij deze vond ik het filmpje (zie hierboven) enerzijds helder (het maakte mij duidelijk dat ik níet de doelgroep ben), maar anderzijds ook niet heel erg goed. De stem van de spreker motiveert niet echt. Het eerste voorbeeld (auto met platte band) spreekt niet echt aan vind ik en sluit ook niet echt aan bij wat je waarschijnlijk in de MOOC leert.
Jammer ook (daarom was ik niet de doelgroep) dat je een paar jaar Java ervaring moet hebben. De keuze voor een Raspberry Pi zou toch doen vermoeden dat je je ook richt op de hobbyist. En of die al zo uitgebreid ervaring heeft met Java?