jan 312014
 

De titel bij de video hierboven zegt het net andersom: “Technology Moves!”. Dat is vanuit marketingoogpunt natuurlijk ook veel beter want positief geformuleerd. Maar een Nederlandse titel is natuurlijk ook wat waard.
Ik denk dat het filmpje voor zich spreekt. Het probeert uit te leggen waarom technologie van belang is, hoe divers technologie is en daarmee ook hoe belangrijk het is dat er mensen voor een vak in de technologie kiezen.

Ik zal de disclaimer niet vergeten: het is een promotiefilmpje dat gemaakt is door/voor mijn werkgever. Maar mijn huisgenoten hoorden het filmpje zonder dat ze dat wisten en ook hun spontane reactie was “goed filmpje”. En dat vond ik ook. En daarom verwijs ik er hier naar.

Slideshare stopt met Slidecasts

 Gepubliceerd door om 18:59  Internet
jan 312014
 

Slidecast Het leek een leuke toevoeging, in 2007: geef gebruikers de mogelijkheid om audio toe te voegen aan een presentatie die je op Slideshare gezet hebt. Ze moeten dan wel ook nog even de dia-overgangen toevoegen/aangeven. Kost wat tijd, maar dan heb je ook wel wat. Nou ja, eigenlijk niet. Want als je bijvoorbeeld Camtasia Studio koopt of een van de gratis tools gebruikt om schermfilmpjes te maken, dan neem je je verhaal met audio veel sneller op.

Het concept is dus niet aangeslagen en vandaag stuurde Slideshare een mailtje rond dat ze er per 30 april 2014 mee gaan stoppen. Bestaande Slidecasts zullen niet bewaard blijven, de audio zal eronder weg gehaald worden. Dat maakt mijn Slidecast over Slidecasts (zie hierboven) uit 2007, vanaf dat moment tamelijk nutteloos. Jammer, maar helaas. Ingehaald door de technologie. En dan eigenlijk ook wel weer goed dat het “uit” gezet wordt.

Wie weet kunnen ze, nou ze toch aan het wijzigen zijn, ook het Pro-account betaalbaar maken. Twintig euro per maand voor een dienst waar je je PowerPoints kunt plaatsen is namelijk echt wat veel van het goede. Vijftig of zestig euro per jaar zou me meteen over de streep trekken.