jan 202014
 

Trendrapport_2014_2015 Ik heb het hier al eerder gehad over het Kennisnet Trendrapport 2014/2015 en ook bij Wilfred Rubens kon je erover lezen. Op beide plekken vind je reacties van Michael van Wetering van Kennisnet.

Ik heb wel een beetje gezegd wat ik over het rapport wil zeggen, maar als jij nog met de auteurs in ‘gesprek’ wil, dan kan dat tijdens het webinar dat Kennisnet a.s. vrijdag 24 januari van 15:30 – 16:15 uur organiseert. Ik zet ‘gesprek’ tussen haakjes omdat ik er even vanuit ga dat Michael video en audio zal gebruiken en de deelnemers gebruik maken van de tekstchat in Adobe Connect voor het stellen van vragen. Je hebt dus geen webcam of microfoon nodig.

Aanmelden kan via deze pagina.

Een 3D chocoladekoekjes printer

 Gepubliceerd door om 17:59  3D printen
jan 202014
 

Helaas…de titel wordt nog niet waargemaakt door het apparaat in het filmpje hierboven. In tegendeel zelfs. De apparaat is zelfs niet in staat om je écht te helpen grote hoeveelheden chocoladekoekjes te printen. Het apparaat bevindt zich juist in het voortraject, ja het ontwerptraject van chocoladekoekjes. Het stelt je namelijk in staat om exact volgens specificaties een deegmengsel te maken. Het mengen moet je zelf nog doen, maar omdat je de combinatie van ingrediënten heel exact kunt instellen, kun je heel precies variaties uitproberen. Mits je er wel voor zorgt dat je goed documenteert hoe je ze op de bakplaat legt. Anders weet je achteraf niet meer wat nou precies die ideale combinatie was.

Praktisch? Nee, niet voor dagelijks gebruik. Maar wel een mooi voorbeeld van hoe technologie iets mogelijk maat wat normaal gesproken voor een hobbyist (ook die met doorzettingsvermogen) bijna onmogelijk te realiseren was. En vanuit dat oogpunt heel cool!

(getipt door freshgadgets)