Een 3D chocoladekoekjes printer

Helaas…de titel wordt nog niet waargemaakt door het apparaat in het filmpje hierboven. In tegendeel zelfs. De apparaat is zelfs niet in staat om je écht te helpen grote hoeveelheden chocoladekoekjes te printen. Het apparaat bevindt zich juist in het voortraject, ja het ontwerptraject van chocoladekoekjes. Het stelt je namelijk in staat om exact volgens specificaties een deegmengsel te maken. Het mengen moet je zelf nog doen, maar omdat je de combinatie van ingrediënten heel exact kunt instellen, kun je heel precies variaties uitproberen. Mits je er wel voor zorgt dat je goed documenteert hoe je ze op de bakplaat legt. Anders weet je achteraf niet meer wat nou precies die ideale combinatie was.

Praktisch? Nee, niet voor dagelijks gebruik. Maar wel een mooi voorbeeld van hoe technologie iets mogelijk maat wat normaal gesproken voor een hobbyist (ook die met doorzettingsvermogen) bijna onmogelijk te realiseren was. En vanuit dat oogpunt heel cool!

(getipt door freshgadgets)

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
10 jaren geleden

Een 3D chocoladekoekjes printer http://t.co/GczGcdf4IU via @ICTOblog