De Top 2000 van 2013 – maar we hebben Spotify toch?

Top 2000 Spotify Mijn twitter tijdlijn stroomt al sinds een paar dagen over met tweets van mensen die nostalgische gevoelens krijgen bij en zelfs slaap missen door de Top 2000 die ook dit jaar weer tussen kerst en nieuwjaar op Radio 2 uitgezonden wordt.

Even voor de duidelijkheid: ik snap absoluut dat mensen het gezellig vinden om in het Top 2000 café in Beeld en Geluid langs te gaan, ik heb ook niets tegen het fenomeen ranglijst op zich, maar ik snap niet dat mensen er slaap over missen omdat ze een bepaald nummer niet willen missen dat ergens midden in de nacht voorbij zal komen. Ik bedoel, er is toch geen enkel nummer in die Top 2000 dat je niet op elk moment van de dag zou kunnen horen als jij dat wilt? En zelfs als je ze in precies deze volgorde zou willen beluisteren, ook dan hoef je er toch niet voor op te blijven?

We hebben toch Spotify? Ook daar is gewoon een Top 2000 – editie 2013 te vinden met alle 2.000 nummers van de editie van dit jaar. Op elk moment dat je dat wilt te beluisteren, als je er een paar euro per maand voor over hebt, kun je dat zelfs offline (in de auto of de trein als je er geen 3G verbinding voor wilt gebruiken) doen. Toen we met kerst naar het zuiden reden met de auto heb ik zelfs daar Spotify gewoon via mijn privé 3G account (ik zeg het maar even om misverstanden te voorkomen) gebruikt om muziek te streamen. Tijdens de hele rit heen en terug kwamen er inderdaad een paar kleine hikjes voor in de stream, maar niet storend en zeker bruikbaar als alternatief voor een radio.
Is het nou gewoon dat nostalgische gevoel van “rond de radio zitten” dat er voor zorgt dat er blijkbaar nog zo veel mensen op die “oude” (ik zal het niet ouderwetse) manier naar de Top 2000 luisteren?

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Patrick Koning
Patrick Koning
10 jaren geleden

Het is niet alleen de muziek; die vind je ook op spotify. Het zijn de verhalen bij de muziek, de dj’s en vergeet vooral ook niet de jingles die er in al die jaren bij ons ingebakken zijn 🙂

Raymond Snijders
10 jaren geleden

Of het zijn allemaal, net als ik, Google Play Music All Access abonnees 😉 Ik kon geen afspeellijst vinden van de top 2000 daarvoor helaas

Jeroen
10 jaren geleden

Je hebt gelijk als je zegt dat alle nummers die je wilt horen te beluisteren zijn via diensten als Sporify op het moment dat JIJ dat wilt. Lang leve de technologie. Maar je gaat voorbij aan het collectieve luisteren, becommentariëren en delen via sociale media, het geen invloed hebben op de playlist (ok, je hebt shuffle) etc. Dit maakt het radio luisteren gewoon leuk. Daarnaast heeft lang niet iedereen kaas gegeten van tech als Spotify.

Neemt niet weg dat ik blij ben met je link. Sceelt mij weer zoeken naar een leuke playlist 😉