MOOC Bingo

 Gepubliceerd door om 13:27  Leertechnologie, Onderwijs
nov 192013
 

MOOC_Bingo Weet jij wat een MOOC, mOOC (met kleine ‘m’), SPOC, SOOC, DOCC, LOOC, MOOR, ROOC, transferMOOC, madeMOOC, synchMOOC, asynchMOOC, adaptiveMOOC, groupMOOC, connectivistMOOC, miniMOOC zijn? Nee? Nou, dan moet je in ieder geval even dit bericht van Robert Schuwer en dit bericht van Donald Clark lezen. Want anders kun je niet meer mee praten in het eerstvolgend gesprek dat over MOOC’s gaat.

Het is maar goed dat we binnen ons vakgebied nog steeds in staat zijn om voldoende nieuwe afkortingen te verzinnen. Stel je voor dat ‘gewone mensen’ begrijpen waar wij het over hebben.

nov 192013
 

De Sodaq is ontwikkeld door twee Nederlandse studenten Olivier Smeenk en Gregory Knauf. Het is een module (board) dat te programmeren is als een Arduino maar met een aantal extra aansluitingen en mogelijkheden. Het board heeft sockets voor zogeheten Grove modules, een RTM, meer flash geheugen, een USB aansluiting en een Bee socket voor WiFi/infrarood/XBee of een GPRS module.

Doordat de module op een klein zonnepaneeltje kan werken, is het ook in te zetten op plekken waar geen stroomvoorziening bij de hand is, de maximaal haalbare afstand tot een basisstation is dan een beetje afhankelijk van de gebruikte communicatietechnologie (WiFi/infrarood/XBee/GPRS).

De ontwikkelaars hebben een Kickstarter campagne opgezet om geld op te halen voor de verdere ontwikkeling en uitrol van de SODAQ. De campagne heeft op dit moment nog 9 dagen te gaan en het doel is nog niet helemaal bereikt.
Het board kost kaal (maar met zonnepaneeltje en accupack) zo’n 54 euro (45 GBP), met GPRS module stijgt dat naar 96 euro (80 GBP) en daarnaast is het natuurlijk een beetje afhankelijk van welke Grove modules je koopt.
Lees verder….