Kickstarter: SODAQ – een Arduino kloon op zonne-energie

De Sodaq is ontwikkeld door twee Nederlandse studenten Olivier Smeenk en Gregory Knauf. Het is een module (board) dat te programmeren is als een Arduino maar met een aantal extra aansluitingen en mogelijkheden. Het board heeft sockets voor zogeheten Grove modules, een RTM, meer flash geheugen, een USB aansluiting en een Bee socket voor WiFi/infrarood/XBee of een GPRS module.

Doordat de module op een klein zonnepaneeltje kan werken, is het ook in te zetten op plekken waar geen stroomvoorziening bij de hand is, de maximaal haalbare afstand tot een basisstation is dan een beetje afhankelijk van de gebruikte communicatietechnologie (WiFi/infrarood/XBee/GPRS).

De ontwikkelaars hebben een Kickstarter campagne opgezet om geld op te halen voor de verdere ontwikkeling en uitrol van de SODAQ. De campagne heeft op dit moment nog 9 dagen te gaan en het doel is nog niet helemaal bereikt.
Het board kost kaal (maar met zonnepaneeltje en accupack) zo’n 54 euro (45 GBP), met GPRS module stijgt dat naar 96 euro (80 GBP) en daarnaast is het natuurlijk een beetje afhankelijk van welke Grove modules je koopt.

Het ontwerp van de hardware en de bijbehorende bibliotheken zal als open source beschikbaar gesteld worden. Er staat al minimaal één instructable online over het gebruik als regenmeter.
sodaq
Mijn eigen verzameling Arduino borden is op het moment even groot genoeg sinds ik er laatst 5 binnen gekregen heb na een Indiegogo campagne. Maar mocht het iets voor jou zijn, je hebt nog een paar dagen om de heren aan hun doel te helpen!

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
8 jaren geleden

@densy @wigezien? Door 2 NL-studenten. RT : Kickstarter: SODAQ – een Arduino kloon op zonne-energie http://t.co/loW3TW93aq