Kijktip: Tegenlicht – Uw persoonlijke data zijn goud waard

De meeste programma’s over de manier waarop grote bedrijven met “onze” data om gaan zijn tamelijk eenzijdig. Ze wijzen alleen op de gevaren van. Toegegeven, de aflevering “Uw persoonlijke data zijn goud waard” zoals die door de VPRO afgelopen week uitgezonden werd bevat ook een groot aantal waarschuwingen. En het is natuurlijk maar de vraag of je nou echt kunt stellen dat wij “informatie produceren waarvoor we betaald zouden moeten krijgen” laat staan dat het voor de hand ligt dat de waarde van die individuele productie van informatie monetair gezien nog even hoog zou zijn als daarvoor betaald zou moeten worden aan die individuele producenten (de kosten van verzamelen zou daardoor namelijk een stuk hoger worden en de wist die overblijft om te verdelen eveneens een stuk kleiner), maar het idee is interessant. Net als het idee dat privacy achterhaalt is. Waarom? Kijk, daarom is het een kijktip (en niet alleen als je op zaterdagavond thuis bent omdat je te snipverkouden bent om naar een feestje te gaan).

p.s. de embedded player hierboven laat een advertentie zien…ik weet niet of die op maat voor jou aangeboden wordt of voor iedereen hetzelfde is….ik verdien ook niets aan het gegeven dat jij die advertentie bekijkt…ik hoop de VPRO wél.

p.p.s. ik weet niet hoelang de aflevering online beschikbaar blijft…geef even een seintje als je hem wilt bekijken en hij is er niet meer…

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Kijktip: Tegenlicht – Uw persoonlijke data zijn goud waard http://t.co/YQFo5Joq6z via @ICTOblog

trackback

Kijktip: Tegenlicht – Uw persoonlijke data zijn goud waard http://t.co/312oL6TewD

Bernard
Bernard
10 jaren geleden

Alessandro Acquisti laat zien dat en foto van iemand (gemaakt met een webcam) binnen enkele minuten kan worden voorzien van naam en BSN van deze persoon. En dat allemaal vanuit openbaar beschikbare data. Oeps.
http://www.ted.com/talks/alessandro_acquisti_why_privacy_matters.html