Maandag test met NL-Alert

http://youtu.be/8-djsGrUaN8

Maandag 4 november om 12 uur loeien niet alleen als vanouds de sirenes door het hele land (tenminste dat wordt dan getest) maar er vindt dan ook een test plaats van NL-Alert, een aanvullende alarmfunctie voor de mobiele telefoon.
De notificatiefunctie werkt op o.a. BlackBerry, Android en sinds kort ook op iPhones, maar niet op ze allemaal. Via de instelhulp kun je opzoeken of jouw toestel ondersteund wordt, al is de lijst niet erg lang.

Niet alleen het toestel is van belang, ook de versie van het besturingssysteem. Zo heeft de iPhone 4S die ik heb wél ondersteuning van NL-Alert (de 3GS en de 4 hebben het niet), maar pas vanaf iOS versie 7. Daarnaast lees ik op iphoneclub dat het inschakelen van NL-Alert zorgt voor 30% kortere accuduur van mijn iPhone als ik 3G gebruik (wat meestal het geval is). Dat scheelt nogal.

OK, positief bekijken dan maar: goed dat er geëxperimenteerd wordt met een systeem, maar met een niet heel brede dekking en zo’n ingrijpend effect op accuduur zal dit niet verder komen dan een experiment.