aug 282013
 

Mebotics_kickstarter Een week of twee geleden schreef ik over de Mebotics Microfactory, een apparaat dat er functioneel heel erg aantrekkelijk uitzag: meerkleuren 3D printer en frees in één apparaat.

Maar toen was de Kickstarter-campagne nog niet live en ook nog niet duidelijk wat het apparaat zou moeten gaan kosten. Inmiddels heb ik de mail binnen met de verwijzing naar de Kickstarter-pagina en is het helaas duidelijk dat ik deze nog maar niet ga aanschaffen.
Het volledige apparaat moet namelijk $4.995,- gaan kosten, dat is dan exclusief $2.000,- internationale verzendkosten. Totaal dus een slordige $6.995,- of €5.244,-
Verwachte leverdatum: oktober 2014 (!)

Ja, sorry hoor, maar hier wordt dus gezegd: we moeten minimaal 1 miljoen dollar bij elkaar krijgen (anders gaat de Kickstarter niet door), we innen dat geld nu (zo werkt dat bij Kickstarter), gaan aan de slag en over 12 maanden krijg je een product. Dat vind ik een beetje té grote gok voor zoveel geld.

Deel dit bericht:

  2 reacties aan “De Mebotics Microfactory is nu te bestellen (je moet er wel nog even op wachten!)”

Reacties (1) Trackbacks (1)
  1. Ik was duidelijk niet de enige met problemen met het aanbod. In een nieuwe mail kondigen ze een goedkopere optie aan voor $3.195,-
    Dan krijg je uiteraard ook minder, 1 printkop in plaat van 4. Dan krijg je hem wel sneller, in juli 2014 in plaats van oktober.

    Ze geven ook een uitgebreid verhaal bij de verzendkosten. Ze zouden maar één niveau verzendkosten mogen aangeven van Kickstarter en moesten een getal nemen (vonden ze zelf) dat zeker genoeg was voor de verschillen in bedragen voor alle landen die mogelijk zouden kunnen bestellen in verband met verschillen in BTW, invoerrechten etc.
    Dat is een raar verhaal want normaal gesproken dekt dat bedrag alleen de verzendkosten zelf en is de koper verantwoordelijk voor de BTW en invoerrechten. Hebben ze dus blijkbaar toch ook nog niet goed begrepen.

    Verandert dus nog niets aan mijn niet-aankoop besluit.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.