Een supercomputer van 150 euro

Afgelopen september las ik voor het eerst over een initiatief om een “supercomputer” te bouwen op basis van 64 Raspberry Pi’s. Ik had toen nog heel wat vragen erover, zoals “hoe snel is hij dan?” maar ook “waarom 64 en niet 3?”.
Dat 3 Raspberry Pi’s al voldoende zijn voor studenten om het principe te leren van het gebruik van parallelle computers die via een MPI (Message Passing Interface) met elkaar verbonden zijn, blijkt wel uit bovenstaand filmpje.

Als je dit door studenten zou laten doen, dan is het wel belangrijk om ze inderdaad na afloop hier ook duidelijk uitleg over te laten geven. Want de stappen van het inrichten staan hier duidelijk omschreven. En je wil juist dat ze ook begrijpen en kunnen uitleggen hoe e.e.a. werkt, niet alleen zien of ze in staat zijn de instructies te volgen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Een supercomputer van 150 euro http://t.co/zTOv2wscDK via @ICTOblog

trackback
8 jaren geleden

Een supercomputer van 150 euro – ICT&Onderwijs BLOG – http://t.co/HQS64ax5Hb

Christian
Christian
7 jaren geleden

Tof ja, hij stond hier op de campus, leuk om te zien.