De Mebotics Microfactory: Een Machinewerkplaats in een doos

http://youtu.be/_PuYqM9uFcc

OK, zónder prijsinformatie én met de wetenschap dat de Kickstarter campagne pas over ‘een maand of twee’ van start zal gaan. Dat is best wel weinig zekerheid over of dit wel echt een ding gaat worden dat ik realistisch gezien in huis zou kunnen halen. Maar de specs en het bijbehorend concept zijn wel heel interessant.
Het is een 3D printer die in 4 verschillende kleuren kan printen (als dat één materiaal is), of 2 verschillende materialen als het twee verschillende materialen zijn. Het werkvolume is 30,5 x 30,5 x 15 centimeter. Het geheel zit opgesloten in een kast (handig voor geluid en constante temperatuur) en het apparaat is al voorzien van een netwerkinterface. De verschillende onderdelen zitten netjes weg gewerkt (geen bewegende delen toegankelijk voor nieuwsgierige vingers).
Maar het is niet alleen een printer, het is ook een computergestuurde frees en etsmachine voor hout en kunststof waarbij je er dan een (industriële) stofzuiger erop aan kunt sluiten om het afval weg te zuigen.
Kortom een complete machinewerkplaats in een doos.

Maar ja…wat wordt dan die speciale introductieprijs? Het wordt nog even afwachten.

(via 3ders)

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

De Mebotics Microfactory: Een Machinewerkplaats in een doos http://t.co/QpRqi9bBOr