Internet of things zónder batterijen!

Interessant: onderzoekers van de Universiteit van Washington hebben kleine devices ontwikkeld die zonder batterijen of andere externe (reguliere) stroombron toch met elkaar kunnen communiceren. Dat doen ze doordat ze gebruik kunnen maken van de energie van de overal aanwezige televisie of Wifi-signalen.
Het filmpje laat een aantal voorbeelden zien, o.a. voor het draadloos oversturen van een tegoed van de ene kaart naar de andere, maar ook een bankstel die je kan vertellen dat je je sleutels daarop vergeten bent.

Ik ben benieuwd of en wanneer we dit ooit ook ‘in het echt’ te zien zullen krijgen, maar het concept is intrigerend. Ook wel beetje verontrustend dat er genoeg ‘energie’ om ons heen zit om apparaten te laten werken.

(bron)

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
9 jaren geleden

Internet of things zónder batterijen! http://t.co/RKHnOBpKry

trackback
9 jaren geleden

“Internet of things zónder batterijen!” good read http://t.co/6WYMlsF4ZB

trackback

[…] read more […]

trackback

[…] read more […]