WordPress Brute Force Attack!

 Gepubliceerd door om 16:32  Internet, Persoonlijk
aug 252013
 

Inlogpogingen_per_minuut OK, dat was even een einde aan mijn zondagochtend die net wat anders liep dan verwacht. Eigenlijk wilde ik gewoon even een bericht plaatsen op het Activegeek weblog (komt zo meteen alsnog). Maar ik merkte dat de site heel erg traag was.

Toen ik ging kijken binnen Virtualmin (de beheeromgeving van de server) hoe dat zou kunnen, zag ik daar dat de server inderdaad stond te blazen. De CPU load averages kwamen ver boven de 40 uit, terwijl die idealiter bij deze server onder de 2.0 zou moeten blijven. De server bereiken via het admin-scherm ging gelukkig nog, maar WordPress trok het niet meer.

Toen ik in de Apache Access log keek om te zien wat of wie er dan zoveel beslag legde op de server, werd al snel duidelijk wat er aan de hand was: mijn server had te maken met een “WordPress Brute Force Attack“.
Lees verder….

aug 252013
 

Mooi. Alyssa Dayan (16) en Tom Hartley (17) deden allebei mee aan de wedstrijd die de PA Consulting Group uitschreven. Opdracht: neem een Raspberry Pi, maximaal 100 GBP aan onderdelen en bouw iets “om de wereld een betere plek te maken”. Lekker ruim en idyllisch natuurlijk, maar goed, met 1000 Britse ponden voor de winnaar per leeftijdscategorie, voldoende ruimte en motivatie voor een groep schoolkinderen (veel ervan netjes in schooluniform!) om aan de slag te gaan.

Alyssa en Tom bouwden een uitbreiding waarmee je de luchtkwaliteit / luchtvervuiling te meten. Zaken als temperatuur, luchtvochtigheid en luchtdruk, maar ook UV-straling, lichtintensiteit, koolmonoxide niveau en stikstofdioxide niveau. Wereldwijd, maar ook in het Verenigd Koninkrijk is luchtverontreiniging namelijk een toenemend probleem. Zij wonnen in hun leeftijdscategorie en gingen door met het ontwerp, dat toen nog niet meer dan een breadboard was met een heleboel kabels. Het resultaat: een nette PCB die je op de Raspberry Pi kunt prikken.

Het hele ontwerp, benodigde componenten etc. om er zelf een te bouwen, staat hier op de website beschreven. Maar niet iedereen wil zelf alle onderdelen bij elkaar zoeken en/of het maken van een PCB.
Lees verder….