Zomerreces 2013

 Gepubliceerd door om 08:45  Bloggen, Persoonlijk
jul 022013
 

Hangmat Je zult het wellicht al gemerkt hebben. Ik heb vakantie. En hoewel ik er dit jaar zeker ook wel weer aan toe ben (de afgelopen maanden waren heerlijk, maar ook erg inspannend), is het een beetje vreemde zomer deze keer.

Vaak was het namelijk zo dat ik tijdens die vakantie aan één stuk door weg van huis was. En dat maakte het leven gemakkelijk: voor vertrek het weblog, twitter-account en mail dicht gooien en pas een paar weken later weer naar kijken.
Dit jaar is dat niet zo. We zijn veel thuis, even dagje weg, weer hier, paar daagjes weg. Kortom, een beetje opgeknipte vakantie. Details daarover zullen, om voor de hand liggende redenen, moeten wachten tot achteraf.

Maar om mezelf een beetje te beschermen gooi ik toch gewoon dit weblog weer een paar weken op slot. Dat maakt het ook wat gemakkelijker om even wat afstand te nemen van al die mooie, leuke, interessante ontwikkelingen die er ook in augustus nog zijn.
Het Activegeek weblog gooi ik niet helemaal dicht. Ik ga er vanuit dat ik tussen nu en augustus nog wel een aantal keer op de fiets te vinden ben en dan wil ik die data gewoon online kunnen zetten. Zou ook zot zijn om dat principieel op te sparen en dan allemaal achteraf alsnog online te zetten.

Omdat er de afgelopen weken toch nog zo nu en dan een spammer door de Akismet-filter heen kwam, heb ik reageren even beperkt tot alleen ingelogde gebruikers. Je kunt zelf een inlogaccount aanmaken op basis van o.a. je Twitter, Facebook, Google-account. Hoef je dus geen nieuw wachtwoord te onthouden.

Tot in augustus weer!

jul 022013
 

kwaliteit_breedband_internet_europa Natuurlijk is dit helemaal de verkeerde kop voor een bericht over dit onderzoek. Ik had moeten schrijven: “Consument krijgt vaak niet de beloofde breedband-snelheden” of “Breedbandinternet is nog steeds niet altijd zo snel dan beloofd!”. Maar dat zouden koppen zijn die simpelweg geen recht doen aan dit (volgens mij) erg gedegen onderzoek naar de feitelijke bandbreedte die consumenten in Europa krijgen bij drie verschillende technologieën: xDSL (ADSL, ADSL2 etc.), Kabel (o.a. UPC, Ziggo) en FTTx (glasvezel).

Want dat het een gedegen onderzoek was blijkt wel als je het lijvige rapport leest dan vind je daar o.a. ook een uitvoerige beschrijving van de gebruikte onderzoeksmethode. Hier is niet zomaar wat data verzameld of wat vragenlijstjes uitgezet, hier is een gedegen meting uitgevoerd.
En natuurlijk zijn er wel partijen die een stuk blijer zullen zijn met de resultaten dan anderen. Zo blijkt dat de werkelijke downloadsnelheden van kabel in vergelijking met hun geadverteerde snelheid betrouwbaarder zijn dan die van xDSL en FTTx. Gemiddeld haalt kabel 91,4% van de geadverteerde snelheid versus 63,3% voor xDSL en 84,4% bij FTTx. De glasvezelaanbieders zullen kunnen claimen dat zij gemiddeld de hoogste snelheid leveren (41,01 Mbps) al blijft de kabel (33,10 Mbps) daar niet ver achter zeker in vergelijking met xDSL (7,2 Mbps!). Bij de gemiddelde uploadsnelheden wint glasvezel (19,8 Mbps) het echter dik van kabel (3,68 Mbps) en xDSL (0,69 Mbps).

Natuurlijk zegt dit niets over wat iemand individueel op een specifieke locatie in (in dit geval) Nederland voor elkaar krijgt. Iedereen kent wel iemand die topsnelheden behaalt of die juist altijd een trage internetverbinding heeft bij een van de drie technologieën. Duidelijk is ook dat een heroverweging van mijn SURFsnel ADSL-verbinding, zeker nu InterNLnet hem niet eens meer in hun aanbod heeft staan en http://surfsneladsl.nl doorverwijst naar een algemene pagina, geen gek idee is.

jul 022013
 

tweetnest_archief Gisteren schreef ik over de update van Tweetnest om gebruik te kunnen maken van Twitter API versie 1.1. Daarbij gaf ik aan dat ik hoopte dat Tweetnest nog een keer de mogelijkheid zou krijgen om ook het Twitter-archieft, dat je tegenwoordig kunt aanvragen, te importeren.

Via de API kun je namelijk maximaal 3.200 tweets in het verleden zoeken en als je, zoals bij mij het geval was, al een paar jaar tweets aan het versturen was voordat je Tweetnest installeerde, dan krijg je ze dus niet allemaal op die manier binnen.

Het blijkt dat die optie al beschikbaar is. Niet in de versie die ik gisteren gedownload heb (met ondersteuning voor de 1.1 versie van de API), maar wel in deze codebasis.
Het stappenplan is nu als volgt:

  1. Start (net als gisteren beschreven) met een lege map en upload de code van de versie met 1.1 ondersteuning
  2. Maak een map archive aan binnen die map
  3. Download het bestand maintenance/loadarchive.php van de andere versie (zie link) en voeg die toe in de map maintenance van de nieuwe versie.
  4. Run setup en maak nieuwe tabellen aan in ofwel een nieuwe database ofwel de bestaande database (kies in dat geval een andere prefix!!).
  5. Vraag een backupset aan bij Twitter (via je Profiel > Account – onder aan de pagina) en download hem zodra je de mail hebt.
  6. Pak het archief uit.
  7. Upload de .js bestanden in data\js\tweets naar de map archive op de server
  8. Run het loaduser.php script
  9. Run het loadarchive.php script
  10. Stel de cronjob is voor loaduser.php en loadtweets.php zodat het archief bijgewerkt blijft.

Als je veel tweets hebt om te importeren kan het zijn dat het script een paar keer stopt met een foutmelding. Dat kan geen kwaad, gewoon even opnieuw opstarten totdat je ziet dat het archief compleet is.
Nu heb ik tenminste alle 24.466 tweets die ik tot dit moment verstuurd had in Tweetnest zitten.
Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Tweetnest: Twitter archief importeren  Tags: , , ,