Handig: Google Plus als RSS-feed

GooglePlus_to_RSS Nou mogen er wekelijks mensen zijn die roepen dat RSS dood is. Maar ik maak er dagelijks nog dankbaar gebruik van om op de hoogte te blijven van wat er allemaal gebeurt in de wereld. En zo zijn er ook mensen die roepen dat Google Plus een spookstad is, terwijl er, zeker in de Communities, toch heel wat leven is. Leven dat de moeite waard is om te volgen, maar soms wat moeilijker te volgen is omdat het toch net weer een extra plek is om ’s ochtends te kijken en omdat Google helaas standaard geen RSS-feeds aanbiedt voor Google Plus.

En daarom is het fijn dat er sites zijn als http://gplusrss.com/. Daar kun je namelijk heel eenvoudig, op basis van het ID van een Google Plus profiel of het ID van een community een RSS-feed laten genereren. En die kun je dan toevoegen aan je RSS-reader, bijvoorbeeld Feedly.
Zo op het eerste gezicht werkt het prima. Jammer is dat het op het moment standaard beperkt is tot 2 feeds, je moet er namelijk eentje hebben voor elke community die je op die manier in de gaten wilt houden. Er staat dat je ze een berichtje moet sturen als dat het geval is, dat heb ik dus even gedaan. Zodra ik daar wat op terug hoor, laat ik het hier ook weten.

GooglePlus_to_RSS_2

0 0 stemmen
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Handig: Google Plus als RSS-feed http://t.co/QdOUVqU0Dh via @ICTOblog

trackback

Handig: Google Plus als RSS-feed http://t.co/mccAe3yqNV

Raoul Teeuwen
10 jaren geleden

Ik had die ooit ook getest, en heb dat nav je blogitem weer gedaan, maar zie dat bij mij bij elk bericht in de gegenereerde feed als berichten-titel nog steeds een datum/tijd-combi staat, dus niet echt een titel die aangeeft waar het bericht over gaat … dat maakt hem voor mij onbruikbaar…

trackback

[…] Shared Handig: Google Plus als RSS-feed. […]