Hoeveel weegt een vel papier?

 Gepubliceerd door om 07:00  Algemeen, Promotie
apr 182013
 

Wat weeg een vel papier Je zou kunnen stellen dat het algemene kennis is, maar het was kennis die ik nog niet eerder nodig gehad had, dus was er ook niet eerder reden om hem op te doen. De aanleiding was heel simpel: ik kocht gisteren twee pakken papier. Elk met 250 vellen A4. Maar het ene pak papier was “120 grams” papier en het andere pak was “160 grams”. Het tweede pak was duidelijk zwaarder dan het eerste, maar hoeveel?
Het was geen 250 x 40 gram verschil (= 10 kg), zoveel was wel duidelijk. Maar hoeveel dan wel?
Één manier om er achter te komen is om de twee pakken te wegen en zo het verschil te achterhalen. Maar het moest toch ook te berekenen zijn.
Lees verder….

Handig: Google Plus als RSS-feed

 Gepubliceerd door om 06:15  Algemeen
apr 182013
 

GooglePlus_to_RSS Nou mogen er wekelijks mensen zijn die roepen dat RSS dood is. Maar ik maak er dagelijks nog dankbaar gebruik van om op de hoogte te blijven van wat er allemaal gebeurt in de wereld. En zo zijn er ook mensen die roepen dat Google Plus een spookstad is, terwijl er, zeker in de Communities, toch heel wat leven is. Leven dat de moeite waard is om te volgen, maar soms wat moeilijker te volgen is omdat het toch net weer een extra plek is om ’s ochtends te kijken en omdat Google helaas standaard geen RSS-feeds aanbiedt voor Google Plus.

En daarom is het fijn dat er sites zijn als http://gplusrss.com/. Daar kun je namelijk heel eenvoudig, op basis van het ID van een Google Plus profiel of het ID van een community een RSS-feed laten genereren. En die kun je dan toevoegen aan je RSS-reader, bijvoorbeeld Feedly.
Zo op het eerste gezicht werkt het prima. Jammer is dat het op het moment standaard beperkt is tot 2 feeds, je moet er namelijk eentje hebben voor elke community die je op die manier in de gaten wilt houden. Er staat dat je ze een berichtje moet sturen als dat het geval is, dat heb ik dus even gedaan. Zodra ik daar wat op terug hoor, laat ik het hier ook weten.

GooglePlus_to_RSS_2