Een computer en plotter van karton

Nou hoor ik een bericht met zo’n titel te beginnen met “nee, natuurlijk niet echt een computer van karton”. En eigenlijk is dat ook wel een beetje zo. Maar het zijn wel componenten van een computer die ze van karton gemaakt hebben. Het is het resultaat van een workshop van een week die Niklas Roy verzorgde over digitale media bij een Hochschule für Gestaltung in Offenbach am Main, Duitsland.

De vragen die hij aan de studenten stelden liepen uiteen van: Hoe werkt een computer op zijn meest fundamentele niveau? Is het mogelijk om communicatienetwerken te bouwen met elastiek, touw en karton? Hoe ziet een analoge representatie van ‘drag & drop’ er uit?

Niklas bouwde zelf een plotter van karton. En die werkt wél echt. Als je dit bericht op de voorpagina leest, dan moet je even doorklikken om hem in werking te zien.

Niet heel praktisch voor dagelijks gebruik, maar schitterend om de werking van een computer/plotter te demonstreren. Heel erg mooi.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Een voorbeeld van heel mooi op maat gemaakt onderwijs óver ICT: Een computer en plotter van karton http://t.co/8tMXmbpmhj #mooi

trackback

Een computer en plotter van karton http://t.co/ep4r4jLrR0