Creative Book Builder update: nu met EPUB 3 en Fixed Layout books

Creative Book Builder Toen ik Creative Book Builder vorig jaar maart besprak in de grote eBook shoot-out was ik verre van enthousiast over de app. Qua interface was het nou eenmaal niet het toonbeeld van ‘iPad gebruiksgemak’.

De update die gisteren uit kwam, zorgt er echter voor dat de app zeker nog wel een wat langere blik waard is. Lang niet alle wijzigingen zijn nieuw, veel van de elementen die je kunt toevoegen zijn er ook voor de ‘classic’ boeken, maar ze komen in de Fixed Layout ebooks veel beter tot hun recht. En dat is dus wat nieuw is: je kunt bij het aanmaken van een nieuw boek er nu voor kiezen om dat als Fixed Layout ebook in EPUB 3 formaat aan te maken.

En dan wordt het allemaal opeens een stuk interessanter. Want dan kun je de elementen een stuk vrijer over de pagina bewegen.


Tekst toevoegen
Creative Book Builder Creative Book Builder

Bij het toevoegen van “tekst” valt met name het gebruik van Markdown op. Het is natuurlijk vooral iets voor de liefhebber, maar wel handig. Idem wat betreft het kunnen invoegen van ruwe HTML code.

Media invoegen

Creative Book Builder

Bij het invoegen van media kun je YouTube filmpjes inplakken. Ik weet niet zeker of dat helemaal ‘legaal’ is in EPUB3, omdat je dan het boek alleen kunt bekijken als je een internet verbinding hebt.

Ook mooi is dat je rechtstreeks op Flickr kunt zoeken naar boeken met een Creative Commons licentie. Die worden dan ingevoegd inclusief link/vermelding van de licentie.

Bestanden invoegen

Creative Book Builder

Met bestanden invoegen kun je vanaf een aantal plekken (Dropbox, Google Drive, FTP, URL) bestanden invoegen in je boek. Je ziet dan een link naar het bestand. Helaas werkte het op die manier invoegen van een PDF wel in de preview, maar niet in iBooks.

Overige elementen

Creative Book Builder Creative Book Builder Creative Book Builder

Bij de overige elementen kun je o.a. een meerkeuzevraag invoeren. Je kunt daarbij aangeven wat het juiste antwoord is en dat werkt ook in iBooks. Je kunt met LaTeX formules invoeren en je kunt QR-codes laten genereren. Je hoeft de URL waar je naar wilt verwijzen maar in te vullen en de QR-code wordt voor je gemaakt.

Creative Book Builder

Ook qua export heb je voldoende opties. Fijn is dat je het boek kunt previewen in de app zelf en pas als je echt klaar bent hoef je hem te exporteren.

Conclusie

De app is een stukje duurder geworden sinds vorig jaar. Je betaald nu €3,59 in plaats van €2,99 vorig jaar. Ik weet nog niet of ik hem zou adviseren boven Book Creator, maar hij is het overwegen waard geworden.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Creative Book Builder update: nu met EPUB 3 en Fixed Layout books http://t.co/SLJt5kIvuE #ebook #epub #ipad

trackback

[…] Het is nog steeds niet het beste eBook programma op de iPad, maar wel al een stuk beter.  […]

trackback

Creative Book Builder update: nu met EPUB 3 en Fixed Layout books http://t.co/ByD1avYU0s

trackback

Creative Book Builder update: nu met EPUB 3 en Fixed Layout books http://t.co/AjImWGWKej #nieuws #ebooks #itouch