Google Voice Search op iOS ook perfect in het Nederlands

Ik had wel al van “Google Voice Search” gehoord. Maar net als Siri kon ik daar niet zo heel erg de hype van inzien. Ze waren immers beiden niet in het Nederlands beschikbaar.

Maar daar is nu verandering in gekomen. Het heeft lang geduurt voordat Google Search voor iOS beschikbaar was, maar hij is er nu en werkt perfect in het Nederlands. Nee, niet 100% foutloos, maar wel zeker zo betrouwbaar als het typen met mijn vingers.
En het werkt snel, je drukt op de knop, spreekt je zin in normaal tempo, je ziet wat Google Search er van verstaat en krijgt de zoekresultaten. Dit is zoals Siri zou moeten werken. Jammer genoeg is dat een van de woorden die Google Search in het Nederlands niet goed lijkt te herkennen, het wordt bij mij steeds “Syrie”. Zou het een ingebakken beveiliging zijn om te voorkomen dat Apple nerveus wordt? Want uiteraard was een van de dingen die ik getest heb de zin “Waarom is Google Voice Search beter dan Siri?” maar dat lukte niet helemaal.

Het wachten is op Google Documents met Google Voice dictation en natuurlijk ondersteuning voor het Nederlands in de desktopbrowser. In de Google Ttranslate voor iOS applicatie zit hij al ingebakken. Ook daar is de Nederlandse spraakherkenning prima.

Oh, deze versie van Google Voice Search bevat ook “Google Goggles”. Daarmee maak je dan een foto van iets waar je zoekopdracht op staat (kan een woord zijn of een afbeelding), via OCR wordt dan op die manier je zoekopdracht achterhaald. Ook die werkt eigenlijk best redelijk, maar ik merk dat het voorlezen van de zoekterm dan zeker zo snel gaat als het goed mikken van de iPhone voor een foto.

Google Voice Search iOS Google Voice Search iOS Google Voice Search iOS Google Voice Search iOS Google Goggles iOS Google Goggles iOS Google Goggles iOS

0 0 stemmen
Bericht waardering
6 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
11 jaren geleden

#Google Voice Search op #iOS ook perfect in het Nederlands http://t.co/3KAkP8Vw #media #internet #itouch

trackback
11 jaren geleden

Google Voice Search op iOS ook perfect in het Nederlands http://t.co/D7VfuVva via @ICTOblog

trackback
11 jaren geleden

Google Voice Search op iOS ook perfect in het Nederlands http://t.co/N29xjuma

trackback
11 jaren geleden

Google Voice Search op iOS ook perfect in het Nederlands http://t.co/N29xjuma

Willem Karssenberg
11 jaren geleden

Ik heb even een screencast gemaakt en (onder andere) jouw naam gebruikt als test. Vreemd genoeg gaat dat op een iPad beter dan op Windows 8.
Zie dit bericht.