nov 022012
 

Ik had wel al van “Google Voice Search” gehoord. Maar net als Siri kon ik daar niet zo heel erg de hype van inzien. Ze waren immers beiden niet in het Nederlands beschikbaar.

Maar daar is nu verandering in gekomen. Het heeft lang geduurt voordat Google Search voor iOS beschikbaar was, maar hij is er nu en werkt perfect in het Nederlands. Nee, niet 100% foutloos, maar wel zeker zo betrouwbaar als het typen met mijn vingers.
En het werkt snel, je drukt op de knop, spreekt je zin in normaal tempo, je ziet wat Google Search er van verstaat en krijgt de zoekresultaten. Dit is zoals Siri zou moeten werken. Jammer genoeg is dat een van de woorden die Google Search in het Nederlands niet goed lijkt te herkennen, het wordt bij mij steeds “Syrie”. Zou het een ingebakken beveiliging zijn om te voorkomen dat Apple nerveus wordt? Want uiteraard was een van de dingen die ik getest heb de zin “Waarom is Google Voice Search beter dan Siri?” maar dat lukte niet helemaal.

Het wachten is op Google Documents met Google Voice dictation en natuurlijk ondersteuning voor het Nederlands in de desktopbrowser. In de Google Ttranslate voor iOS applicatie zit hij al ingebakken. Ook daar is de Nederlandse spraakherkenning prima.
Lees verder….