Google, handen af van Feedburner (please) #pleasedontkillfeedburner


Raymond Snijders schreef er gisteren al over, dus ik dacht, laat ik het er vandaag over hebben, dan blijft het wat langer onder de aandacht.

Waar gaat het over? Er gaat al een tijdje het hardnekkige gerucht dat Google Feedburner de nek om wil draaien. Het blog voor Feedburner en het Twitter-account zijn al gesloten en onlangs toen er problemen waren met de tellers, duurde het een paar dagen voordat dat opgelost werd. De website http://pleasedontkillfeedburner.com/ is een initiatief om Google op te roepen om Feedburner toch vooral niet te sluiten. Nou zou ik het in ieder geval vervelend vinden als ze dat wel doen, want dan zou ik er voor moeten zorgen dat de RSS-feeds die ik nu via Feedburner heb lopen op een andere manier worden aangeboden.
Maar van de andere kant is het ook zo dat Feedburner op dit niet echt veel toegevoegde waarde meer heeft. De dienst heeft al heel lang geen updates meer gehad, de informatie die ik krijg van de rapporten is nou ook niet echt om over naar huis te schrijven.

Dus eigenlijk zou ik eerder moeten roepen: “Google, neem Feedburner eindelijk eens flink onder handen!” in plaats van “handen af van…”. Maar ja, ik snap dat dat een veel “gevaarlijker” verzoek kan zijn bij een bedrijf dat niet wars is van voorjaarsschoonmaak in het najaar.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Google, handen af van Feedburner (please) #pleasedontkillfeedburner http://t.co/JGqkj0Ha

trackback
9 jaren geleden

#Google, handen af van Feedburner (please) #pleasedontkillfeedburner http://t.co/2We2UOg1 #media #internet #rss