Weblectures weergeven in Google Chrome 24

Het zal nog wel een tijdje duren voordat het praktisch wordt om gebruik te maken van het track element in HTML5. Alleen Internet Explorer 10 en Google Chrome hebben er op dit moment ondersteuning voor. Met het track element kun je bijvoorbeeld eenvoudig ondertitels koppelen aan een videon of er andere metadata aan koppelen.

Dat zou je dus ook moeten kunnen gebruiken voor het weergeven van weblectures waarbij je de video, ondertitels, bijbehorende afbeeldingen en andere bronmaterialen synchroniseert met de video van de spreker.

En bij het bericht over de bèta van versie 24 verwijst het Chromium blog naar een andere toepassing die ik zeker zo interessant vind: het koppelen van GPS-data aan een video. Als je de bèta geïnstalleerd hebt (kan gewoon naast de reguliere versie), dan kun je het hier uitproberen. De pagina toont een video (gemaakt op een fiets met GPS-tracker), een weergave van Google streetview en Google maps met een lijn van de route er op. De marker op de kaart, de streetview weergave en de video worden automatisch gesynchroniseerd. Je kunt de video vooruitspoelen en dan verspringen de andere twee weergaven ook, maar je kunt ook op de kaart klikken en dan verspringt de video mee naar het juiste punt.

Interessant. Maar zoals gezegd, er moet nog wat bredere ondersteuning voor komen voordat het praktisch wordt.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Weblectures weergeven in Google Chrome 24 http://t.co/DDeJq1EO