Je iPhone als (bijna) universele vertaler met Nuance iTranslate Voice

iTranslate Nuance, bekend van o.a. Dragon NaturallySpeaking heeft een nieuwe app voor de iPhone en iPod Touch uitgebracht (het werkt ook op de iPad, maar het is geen universele app): iTranslate Voice.

Het is een aardige applicatie, die tijdelijk goedkoper is (€0,79) dus als je hem wilt proberen is het daar nu de tijd voor. Leuk is dat beide partijen in het gesprek tegen de iPhone praten. Je hoeft dus geen teksten in te typen. Je kiest twee talen voor een gesprek. Er zijn 23 talen met spraakherkenning al zijn er enkele talen, zoals Spaans (Mexico, Spanje, VS), Frans (Canada, Frankrijk), Engels (VS, Verenigd Koninkrijk, Australië), Chinees (Cantonees, Mandarijn, Thais) waarvoor verschillende accenten onderscheiden worden. Nederlands wordt ook ondersteund.
Je klikt op het rondje en spreekt een zin in. Die wordt dan omgezet in tekst in de gesproken taal en dan vertaald in de andere taal in tekst getoond en uitgesproken. Als de ander wat wil zeggen, dan klikt hij/zij op het andere rondje en zo kan het heen en weer gaan.

De app werkt (uiteraard?) niet perfect en maakt soms de vreemdste zinnen van wat jij zelf zegt en daar dan uiteraard ook weer zotte vertalingen in de andere taal.
iTranslate iTranslate iTranslate
Je hebt een internetverbinding nodig om de app te gebruiken, dus in het buitenland zul je even moeten kijken of je een dataverbinding beschikbaar hebt. Het werkt sneller dan elke zin opzoeken in een boekje, maar het is nog niet helemaal een universele vertaler. Daar moeten we nog even op wachten.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
12 jaren geleden

Je iPhone als (bijna) universele vertaler met Nuance iTranslate Voice http://t.co/FuyZY1N5

trackback

[…] background-position: 50% 0px ; background-color:#222222; background-repeat : no-repeat; } ictoblog.nl – Today, 10:05 […]

trackback
12 jaren geleden

Nuance iTranslate Voice vertaalt bijna perfect —> #lesidee voor vreemde talen: zoek foute vertalingen! http://t.co/ZlGeWZzV #onderwijs