Let op bij het laten versturen van apparaten met lithium-ion accu vanuit de VS!

How a lithium-ion battery works Liliputing.com heeft een bericht dat even opletten is voor die mensen die wel eens elektronica vanuit de VS naar Nederland laten versturen. In ieder geval tot januari 2013 kun je daar namelijk geen gebruik meer van de USPS (US Postal Service) meer voor maken. Je kunt wel nog van UPS, FedEx, DHL en een aantal andere bedrijven gebruik maken, maar die zijn in de regel duurder. USPS heeft die maatregel genomen (blijkbaar) naar aanleiding van een aantal vliegtuigcrashes die worden toegeschreven aan ontbrandende accu’s.

Liliputing verwijst naar dit langere artikel op Fastcompany.com, waar het echte hoe en waarom niet echt veel duidelijker wordt. Belangrijk is gewoon om even goed op te letten als je je pakje wilt laten versturen. Ik weet niet wat de USPS doet als ze je pakje met niet toegestane accu tegen komen. Het zal in ieder geval niet bevorderlijk zijn voor de snelheid van afleveren.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Let op bij het laten versturen van apparaten met lithium-ion accu vanuit de VS!: http://t.co/fi5b6DaR heeft een … http://t.co/ZZSy09yJ

trackback
12 jaren geleden

Let op bij het laten versturen van apparaten met lithium-ion accu vanuit de VS! http://t.co/MFsbpbNL