mei 112012
 

Na het bericht over met 12 iPad-houders voor in de keuken en de extra test met de xMount als nummer 13 (die ik overigens vooral buiten de keuken gebruik), kan er ook nog wel een nummer 14 bij. Van ons eigen Philips nog wel.  Ik kwam de afbeelding en de verwijzing tegen op Gizmodo, die het gevonden hadden op Reddit. En op beide plekken waren het de verwijzingen naar gebruik buiten de keuken die de boventoon voerden. Tja.

Het is echter gewoon een echt bestaand product, dat je met wat moeite ook vanuit Nederland kunt bestellen. Ik vond er hier eentje op eBay (N.B. die link blijft natuurlijk niet voor altijd werken!) die $19,99 moet kosten excl. $7,98 verzendkosten naar Nederland. Niet duurder dan de meeste andere alternatieven.

Op die eBay pagina kun je ook zien dat het niet alleen om een hoes gaat voor over de iPad, maar ook een houder om de iPad op te zetten als je hem in de keuken gebruikt. Je krijgt drie van die beschermhoezen. Waarom weet ik niet precies. Ik hoop niet omdat ze redelijk snel stuk gaan. Mogelijk omdat ze denken dat je 3 iPads in huis hebt?

Als Philips meeleest: ik wil hem best aan een praktijktest onderwerpen!

mei 112012
 

How a lithium-ion battery works Liliputing.com heeft een bericht dat even opletten is voor die mensen die wel eens elektronica vanuit de VS naar Nederland laten versturen. In ieder geval tot januari 2013 kun je daar namelijk geen gebruik meer van de USPS (US Postal Service) meer voor maken. Je kunt wel nog van UPS, FedEx, DHL en een aantal andere bedrijven gebruik maken, maar die zijn in de regel duurder. USPS heeft die maatregel genomen (blijkbaar) naar aanleiding van een aantal vliegtuigcrashes die worden toegeschreven aan ontbrandende accu’s.

Liliputing verwijst naar dit langere artikel op Fastcompany.com, waar het echte hoe en waarom niet echt veel duidelijker wordt. Belangrijk is gewoon om even goed op te letten als je je pakje wilt laten versturen. Ik weet niet wat de USPS doet als ze je pakje met niet toegestane accu tegen komen. Het zal in ieder geval niet bevorderlijk zijn voor de snelheid van afleveren.