Schitterende Stop Motion reclame voor Koffiemokken

OK, dat was wellicht een beetje een verwarrende titel voor een bericht. Maar kijk eerst maar eens naar bovenstaand filmpje. Dat is een “reclame” voor een aantal speciale koffiemokken met gezicht. Daar worden er wel meer van gemaakt, maar voor een aantal ervan is een aantal extra attributen gemaakt waardoor het “Spartacup” mokken worden.

Het wordt nog mooier als je de Making Of van het filmpje ziet en de bijbehorende toelichting leest.


Dit is het filmpje dat in versneld tempo laat zien hoe het eerste filmpje gemaakt is.
Mijn eerste conclusie: zonder creativiteit, vermogen om dingen te tekenen en te ontwerpen kom je nergens. Voor mij al meteen de boodschap dat ik zelf zo’n filmpje nooit zal moeten proberen te maken, het is niet de techniek (software/hardware) die er voor zorgt dat Brandon Bowman zo’n mooi filmpje kan maken. Het is zijn vermogen om wat in zijn hoofd zit om te zetten in tekeningen en uiteindelijk animaties.

Op AppStart, waar ik de video vond, hebben ze daarnaast nog een uitgebreide stap voor stap uitleg in tekst opgenomen waarbij het hele proces beschreven wordt. Als je uit de behind the scenes video al niet de indruk kreeg dat het gemakkelijk maken was, dan maakt de beschrijving dat helemaal duidelijk.

Petje af en veel respect voor de maker wat mij betreft.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
10 jaren geleden

Schitterende Stop Motion reclame voor Koffiemokken http://t.co/TBH9FnPJ