Ook voor je Smartphone naar de Aldi?

aldi_phone Ik heb al vaker hardware bij de Aldi gekocht. Niet altijd met succes (zoals bij de e-reader), soms wist ik me in te houden (zoals bij de Android tablet) en soms wat het ook leuk spul (zoals bij de Zolid router) .
Nou hebben ze morgen dus (weer) een Android smartphone. En nog een best ordentelijke ook. Met twee houders voor SIM-kaarten die je tegelijkertijd kunt gebruiken (handig als je een SIM-kaart van het werk hebt en eentje privé, dan kun je op beide nummers bereikbaar zijn), twee camera’s (eentje van 5 Megapixel met flitser voor het maken van foto’s / video’s en eentje van 0,3 Mexapixel voor het videoconferencen), Wifi (uiteraard), GPS (handig voor het navigeren), FM-radio.

Maar wat staat er nu? Hij wordt geleverd met “Android 2.3, het besturingssysteem van nu“. Dat zijn de woorden van Aldi, niet van mij. Hij wordt geleverd met de Android versie van december 2010, van ruim 16 maanden geleden dus, terwijl sinds oktober 2011 al versie 4.0 voor smartphones beschikbaar is en we nu bij versie 4.0.4 aangekomen zijn. En bij Android weet je nooit of je ooit een update van je toestel kunt verwachten (zoals dat voorheen overigens ook met de Windows smartphones was).

Nee, hier ga ik niet voor in de rij staan. Niet alleen is de Aldi hier in het dorp sinds begin deze maand dicht waardoor ik 10km verder moet rijden. Maar, ik heb ook niet echt een smartphone nodig, ik heb immers een iPhone 4S die het prima doet. Ik zou wél een toestel willen waarmee ik op de hoogte kan blijven van Android, de applicaties en toepassingen. En dan lijkt dit qua specs helemaal geen slecht toestel. Op het OS na, natuurlijk. Want dan wil ik uiteraard een toestel met versie 4.0.4 (of wat op het moment van aanschaf beschikbaar is).

De prijs van €178,- is voor een toestel als dit natuurlijk wel heel mooi. Als je er eentje wilt: hij gaat (volgens het persbericht van de Aldi) morgen (14-4) al in de verkoop en niet pas volgende week zaterdag zoals op de Aldi website staat. Het lijkt er op dat je er snel bij moet zijn. De Aldi gaat op zaterdag om 8:30 uur open.

0 0 stemmen
Bericht waardering
10 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Ook voor je Smartphone naar de Aldi? Ik nog even niet http://t.co/g3MTsE3V #android #aldi

Bart van de Weijer
9 jaren geleden

Ik denk dat het wel Android 4.0 is (het
plaatje
is namelijk een typisch Android 4.0 uiterlijk). Misschien hebben ze bij Aldi gewoon een typefoutje gemaakt.

trackback
9 jaren geleden

Ook voor je Smartphone naar de Aldi? http://t.co/5yW0Iysr

trackback

Ook voor je Smartphone naar de Aldi? http://t.co/qWAqcXIt

trackback

Ook voor je Smartphone naar de Aldi?: Ik heb al vaker hardware bij de Aldi gekocht. Niet altijd met succes (zoal… http://t.co/vb9oUk2z

Raoul Teeuwen
9 jaren geleden

Ik zou mensen adviseren zeker ook even naar een ZTE Blade en een Huawei Ascend G300 te kijken. Die laatste is sinds gisteren te koop in Engeland, voor 100 pond (121 euro). Van de Blade weet ik dat Android ICS er op draait (altijd goed om te kijken of communities zoals Modaco al ROMs voor een toestel ontwikkelen, dan weet je dat je niet afhankelijk bent van de leverancier).

Links voor de Huawei (spreek uit: WaWij): http://android.modaco.com/page/news/_/android/huawei-ascend-g300-now-available-to-buy-100-r443

Actuele ZTE Blade-verkoop-adressen kon ik momenteel niet meer vinden (een maand geleden nog wel): mogelijk zijn ze bijna overal uitverkocht.

Mijn ervaringen met de ZTE: http://raoulteeuwen.blogspot.com/2011/10/tiener-smartphone.html .

Raoul Teeuwen
9 jaren geleden
Reageer op  Pierre

Tot nu toe voldoen die ondertussen 4 ZTE Blades (San Francisco) prima :-). En dat in niet te zuinige tienerhandjes ;-). Geen WiFi-problemen, terwijl ze dat wel veel gebruiken. En geen problemen met de knop. Maar uiteraard is een toestel met die specs en prijs geen iPhone4/Galaxy II :-).

En mbt de Ascend: hij is een dag of wat uit ;-). En op Modaco zijn ze al aan het kijken of hij te rooten is, en dan is de volgende stap een custom ROM. ’t is afwachten, maar ik heb goede hoop dat het ze wel gaat lukken en dat die Ascend de next best bang-for-your-buck smartphone wordt/is (incl custom rom) :-).

Thieu N.
Thieu N.
9 jaren geleden

Toch even voorzichtig met aankopen bij Aldi. Ik schrijf hier als ervaringsdekundig. Aldi is altijd heel erg gul met garantie. 3 jaar i.p.v. de wettelijke 2 jaar. Alleen als er problemen zijn dan wordt er minder hard geroepen door Medion. Zonder het toestel gezien te hebben weet men al dat het buiten garantie is en wordt je verwezen naar een duur betaalnummer.
Klagen bij Aldi doet niks. Ze geven het door aan Medion die hun verantwoordelijkheid moet nemen. Daarmee is de kous af voor Aldi.
De Economische Inspectie kan ook niet optreden na het tweede jaar omdat daar de “wettelijke” bescherming ophoudt.
Dus Aldi kan rustig blijven verder beloven en de klant kan alleen maar hopen dat hij de garantie niet nodig zal hebben.