Smart & Simple iBook

Smart & Simple iBook Het Smart & Simple iBook is een iBook dat gemaakt is voor de iFontys 2 bijeenkomst die afgelopen week heeft plaats gevonden. In het iBook komen een aantal medewerkers en studenten van Fontys aan het woord over “Smart & Simple” werken. Ze leggen uit hoe het voor hen het werken een stuk gemakkelijker, maar ook een stuk leuker maakt. Het iBook is tot stand gekomen via een samenwerking tussen Wiedurft Communicatie (een derdejaars communicatie studentenbureau van Fontys Hogeschool Communicatie in Eindhoven) en Oddmedia (bestaande uit derdejaars excellente studenten van Fontys Hogeschool ICT). Het is nadrukkelijk een iBook en geen eBook omdat je het boek alleen kunt lezen/bekijken/beluisteren met behulp van iBooks op de iPad.

Je kunt hem hier downloaden (dat kan meteen op je iPad). Het is een stevig iBook: 228MB groot! Die omvang komt door alle video’s die in het iBook verwerkt zijn (205MB). Het lijkt een beetje terug te gaan naar de discussie van “vroeger” waar het ging om downloaden of streamen van video via internet. Downloaden is handig, dan kun je hem offline bekijken, streamen is handig, want dan is de omvang die je moet downloaden om te kunnen beginnen met kijken veel kleiner.
Aan de afmeting van de cover te zien is die al meteen geschikt gemaakt voor de hoge resolutie van de nieuwe iPad.

Mocht je trouwens willen weten hoe zo’n iBook er technisch van binnen uit ziet: het is, net als een ePUB-bestand gewoon een ZIP-bestand (alleen nu met .ibook als extensie in plaats van .zip). Als je er .zip achter zet (of 7zip gebruikt, die heeft die extensie namelijk niet nodig), dan kun je het iBook eenvoudig uitpakken naar een map op je computer.

Maar je hoeft hem natuurlijk niet voor de techniek te downloaden, je kunt hem ook gewoon downloaden voor de inhoud! 😉
Smart & Simple iBook Smart & Simple iBook Smart & Simple iBook

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
9 jaren geleden

Smart & Simple iBook http://t.co/BmjjoG8E

trackback

Eindelijk het iBook van Smart&Simple bekeken, mooi eindresultaat. http://t.co/B6U6nKYJ #iFontys