Goedkope eReader bij de Aldi op 24 juli 2010

Er zijn twee momenten waarop je zeker weet dat iets goedkoper gaat worden: Als Willem er een exemplaar van koopt én als winkels zoals Aldi en Lidle ze in het assortiment opnemen. En als dat nu ook een voorteken is, dan is de prijsdaling op het gebied van eReaders nog niet ten einde.

DISCLAIMER Even een voorbehoud. Ik schrijf hier over een product waarvan ik nog geen enkele hands-on video online heb kunnen vinden en waarmee ikzelf ook nog geen hands-on ervaring heb. Alles wat ik schrijf over features komt uit de handleiding en online informatie.

Komende zaterdag, 24 juli 2010, start Aldi met de verkoop van de ProMedia eReader. Het is een 6-inch eReader met touchscreen, speelt mp3’s af, heeft draadloos internet, 2GB intern geheugen en uitbreidingsoptie via (niet bijgeleverd) micro-SD kaartje. Hij moet 229 euro gaan kosten, inclusief een vijftal boeken die je mag uitzoeken uit dit niet al te lange lijstje.

De volledige Nederlandstalige handleiding staat hier online. Aardige feature (die ik miste bij de Nook) die ondersteund wordt, is het downloaden van elektronische boeken vanuit de browser. Dat betekent dat je rechtstreeks vanuit de browser boeken kunt downloaden bij bijvoorbeeld eBoOKs, ePubBooks, project Gutenberg, e-bookweb, via finding free e-books, Smashwords of een van de andere plekken waar je legaal en gratis aan boeken kunt komen.
Omdat het apparaat ook ondersteuning heeft voor Adobe DRM op ePUB en PDF kun je ook boeken kopen bij o.a. Selexyz en Bol.com, maar die moet je dan via de USB-kabel op het apparaat zetten.

Als je kijkt naar het lijstje 6-inch eReaders op ereaders.nl, dan zie je dat alleen de Amazon Kindle 2 goedkoper is. Maar beschikt niet over Wifi (wel over 3G), heeft geen touchscreen en geen uitbreidbaar geheugen.

Aanbod
Ik heb mezelf beloofd dat ik niet nóg een eReader erbij ga kopen. Maar wellicht kunnen we een deal maken als jij geen zin hebt om zaterdag a.s. om half 9 bij de Aldi voor de deur te staan. Ik kan dat voor je doen. Dan haal ik hem. Ik pak hem uit, film het geheel, test hem 2 dagen, vergelijk hem met de Nook en de Kindle DX en stuur hem dan (a.s. maandag) naar jou door. Dan heb je hem dinsdag in huis. Vanzelfsprekend in ongeschonden staat en origineel in de verpakking. Jij betaald me de verzendkosten (7 euro bij aangetekende verzending) en uiteraard de 229 euro voor de eReader (totaal dus 236 euro). De vijf gratis boeken kun je zelf uitzoeken (de waardebon gebruik ik niet). Ik voeg de kassabon (= garantiebewijs) bij zodat je ook gewoon garantie op de eReader hebt.
Ik heb geen zicht op het aantal eReaders dat de Aldi hier in Deurne zal hebben, dus ik beperk het aanbod even tot één (wie het eerst komt…). Het is een kwestie van wederzijds vertrouwen (alleen doen dus als het goed voelt!) en zoals gezegd: ik heb nog geen hands-on ervaring met deze eReader.
Laat het me even weten via de mail als je van het aanbod gebruik wilt maken.

0 0 stemmen
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Michiel
Michiel
12 jaren geleden

http://www.youtube.com/wa…QcULc&feature=related

hier kun je de reader vinden. ALDI heeft beloofd de reader binnen 8 weken tegen dezelfde condities te kunnen herhalen als veel mensen misgrijpen

Arnoud Engelfriet
12 jaren geleden
trackback

[…] zaterdag, 24 juli 2010, ging bij Aldi de PROmedia eBook Reader in de verkoop voor 229 euro. Het is een 6-inch eBook reader met draadloos internet en touchscreen, […]