Zaterdag allemaal naar de Aldi voor een Android tablet?

Heel vreemd is het niet dat de Aldi vanaf 10 december een betaalbare Android tablet in het assortiment heeft. Via het Medion merk verkopen ze ook laptops, pc’s, monitoren en TV’s. Maar de vraag is natuurlijk of je voor die €399,- die de Medion Lifetab P9514 (MD 99000) moet gaan kosten a.s.zaterdag voor de deur van de Aldi moet gaan staan. De spotgoedkope eReader die ik er ooit kocht bleek ook van een dusdanig goedkope kwaliteit dat ik hem ook weer ingeleverd heb.

Op papier ziet de Lifetab er in ieder geval niet slecht uit: Android™ 3.2, 32 GB intern geheugen, NVIDIA® Tegra™ 2 dual core processor, NVIDIA® GeForce® video, Geïntegreerde UMTS l Quadband 3G-module (HSDPA/HSUPA) en GPS, Geïntegreerde Wireless LAN 802.11 n-standaard technologie-module, Li-polymeeraccu voor tot 8 uur werktijd, 25,4 cm/10″ multitouch-display, Helderheidssensor – automatische en energiezuinige aanpassing van de displayhelderheid, Positiesensor – automatische aanpassing van de schermweergave in de hoogte en overdwars, afhankelijk van de stand van de MEDION® LIFETAB®, Bluetooth 2.1, microUSB, microSD-/microSDHC, Audio-Out, multifunctionele aansluiting, SIM-kaartslot.
Geïnstalleerd staan in ieder geval Docs to Go, Teken-pad (kon ik niet vinden in de Android Market), Printershare en LIFETAB Media (kon ik niet vinden in de Android Market).

PCMweb weet te melden dat hij ongeveer 720 gram weegt, die informatie kon ik bij de Aldi niet op de website vinden. Ook weten zij dat de 2 camera’s van de Lifetab respectievelijk 2 megapixels (voorzijde) en 5 megapixels (achterzijde) zijn. Dat zou voldoende moeten zijn om te videoconferencen, wat de kwaliteit van de foto’s of video’s is hangt vaak ook van de software af.

Maar is deze tablet het nu waard? Daar is moeilijk een antwoord op te geven.
Positief is dat de tablet al voorzien is van Android 3.2, de kans op een upgrade naar 4.0 is dan al een stuk groter dan wanneer het een van de ‘oude’ Android versies zou zijn geweest.
Ook is de tablet voorzien van een 3G module en 32GB, toch specs waarvoor je bij een iPad 2 al gauw €579,0 betaald, bijna €180 meer dus. Maar die iPad 2 weegt dan maar 613 gram.
Natuurlijk heb je dan nog de hele Android versus iOS discussie wat betreft ervaren gebruiksgemak, vrijheid om met je tablet te doen en te laten wat je wilt, en beschikbare applicaties.

Ik ga hoe dan ook de PCM website goed in de gaten houden want die geven aan dat ze in de loop van deze week een review van het apparaat plaatsen.
En als er nog dames of heren van Aldi zijn die dit lezen: ik test hem graag voor jullie uit hoor! 😉

0 0 stemmen
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Patrice Plet
9 jaren geleden

De consumentenbond heeft ooit gezegd (en dus is het waar! ;-)) dat je beter de goedkope Android tablets links kan laten liggen. Helaas zorgen die goedkope tablets voor een slechte naam voor Android.
Deze Aldi tablet lijkt toch aardig getest te zijn bij onze Ooster buren: http://www.bild.de/digital/computer/tablet-pc/aldi-tablet-im-test-c_b-21389192.bild.html

Bert
9 jaren geleden

Nee, want ik heb net mijn Samsung Galaxy Tab 10.1 besteld.
Medion hoeft niet slecht te zijn.

quinet
quinet
9 jaren geleden

Comment télécharger Skype ? Sur Medion 99000 ?