Converteer 2D YouTube video’s naar 3D

YouTube_converteer_3DToen ik het las bij Gizmodo, dacht ik eerst dat het een verlate 1 april grap was. Maar niets is minder waar. YouTube heeft inderdaad de mogelijkheid aangezet om korte video’s met een kwaliteit van 1080p automatisch te laten converteren naar 3D video’s. Bij het afspelen wordt dan een extra “3D” knop getoond bij een video. Daarmee kun je dan omschakelen naar 3D video.
Die knop verschijnt echter pas als je op het tandwieltje klikt waarmee je ook een andere afspeelkwaliteit kunt kiezen.
Het 3D afspelen werkt ook in de embedded player. Voordat het werkt moet je dus een 1080p video uploaden. Dan kun je als uploader op de videopagina kiezen voor “Gegevens bewerken” en dan voor de “3D video” knop. Daar kies je dan voor het converteren naar 3D. Het duurt even voordat de video geconverteerd is.

Ik heb het met drie video’s uitgeprobeerd. Je ziet ze hieronder. Het effect is wisselend. Soms zie ik wel heel duidelijk 3D effecten, op andere momenten blijft de video zo plat als maar kan. O ja, en je moet natuurlijk wel zo’n zot brilletje met rood en groen glas hebben! 🙂

Dit waren oorspronkelijk allemaal gewone 2D video’s, de middelste van Kom in de Kas bestond uit digitale foto’s die geconverteerd zijn naar filmpje.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
12 jaren geleden

Converteer 2D YouTube video’s naar 3D http://t.co/Yh73yTjh

trackback

[…] background-position: 50% 0px; background-color:#222222; background-repeat : no-repeat; } ictoblog.nl – Today, 8:37 […]