Heel groot paasei

paasei Pasen gaat natuurlijk om veel meer/heel andere dingen dan paaseieren, maar een paasei-bericht met Pasen moet uiteraard kunnen. In Argentinië hebben ze namelijk een reuze chocolade paasei gemaakt. Het is maar liefst 8,5 meter hoog en ongeveer 3.400kg (BNR vertaalde de “pounds” uit het oorspronkelijke bericht per ongeluk direct naar kilogrammen waardoor het een heel zwaar ei werd).

Het ei wordt vandaag in stukken gebroken. Het is niet voor het eerst dat in San Carlos de Bariloche speciale chocolade eieren worden gemaakt met Pasen. De afgelopen 12 jaar ontwikkelde het geheel zich tot zowel een wedstrijd, maar ook een activiteit om de solidariteit binnen het dorp te versterken (bron). Kijk, zo zie je dat het toch om meer dan alleen chocolade eten gaat. 🙂

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
12 jaren geleden

Heel groot paasei http://t.co/kvvxgM5C