mrt 092012
 

Ruimtevoertuig

Klik voor de 360graden versie!

Op Gigaom kwam ik een verwijzing tegen naar een gratis en eenvoudig te gebruiken 360-graden foto applicatie voor de iPhone genaamd SpinCam.

De werking is heel simpel: installeer de applicatie, zoek een object waarvan je een 360-graden foto wilt maken, zet het ergens neer waar je er gemakkelijk omheen kunt lopen, start de applicatie, druk op het fotoknopje en loop om het object heen terwijl je je iPhone zo stabiel mogelijk houdt voor het beste resultaat.

Je ziet onder in beeld een schijfje meelopen waarmee je kunt zien of je het hele rondje gemaakt hebt. En ik moet zeggen het resultaat is helemaal niet slecht. En ik ben heel slecht met dit soort applicaties. Ze leveren mij normaal gesproken nooit de mooie resultaten die je in de demo’s ziet.

De opties om de resultaten te delen, je kunt ze meteen op je iPhone bekijken, zijn nog wat beperkt. De makers geven aan dat ze daar nog aan werken. Het enige wat je nu kunt doen is het resultaat delen naar Facebook (je hebt dus een Facebook-account nodig) en dan de link daarvan nemen en eventueel via de mail of zoals ik hier gedaan heb aan een screenshot linken.

Nou ja, de app is nu nog gratis, dus wachten op updates kost niets en wat ik nu al van de resultaten zie was meer dan genoeg om er een bericht aan te besteden.
De app werkt ook op de iPad 2, maar is er niet voor geoptimaliseerd, je zult dan dus de 2x zoom optie moeten gebruiken.

Deel dit bericht:

  21 reacties aan “Tip: SpinCam – eenvoudig 360-graden foto’s maken met je iPhone”

Reacties (15) Trackbacks (6)
 1. Ehm… maar je kunt voor zoiets toch ook eenvoudig een filmprogramma gebruiken, of mis ik iets?

  Dirk Paul

  • Het verschil tussen zo’n “foto” en een film lijkt me dat je hier als kijker zelf kunt bepalen hoe je het object draait. Toch?

 2. Deze blogpost doet me denken aan: Autodesk 123D Catch, “… Take photos of your favorite people, places and things and let the power of the cloud magically transform them into detailed 3D models….”. En aan Microsoft’s Photosynth.

  • Met Phosynth lukte het mij tot nu toe ook op de iPhone niet om echt mooie resultaten te krijgen. Dan vind ik het gemak van deze app veel hoger.

   Autodesk heb ik nog niet mee gespeeld.

 3. Inderdaad, je bepaalt zelf welke kant je opkijkt en dat is handig als je even wilt rondkijken. Dat kan zowel vanuit een punt naar buiten toe in de rondte als om een object heen.
  Deze app is handig op bij je te hebben als je een keer iets tegen komt wat je wilt vastleggen op een van bovenstaande manieren. Met video kan inderdaad ook je hebt dan tenminste een email optie maar weer geen facebook optie.
  Deze app is een aardige eerste poging, leuk als je ergens bent en dat snel aan je facebook vrienden wilt laten zien, maar moet en kan nog heel wat verbetert worden. Met de iPhone 4s en de nieuwe iPad zou ie het best wel eens aardig kunnen doe

  Het resultaat zou ik echter niet commercieel durven gebruiken, bijvoorbeeld op een website van een bedrijf.

  • Mee eens. Het is een leuk om af en toe eens te doen en gemakkelijk te gebruiken app (en voor de kinderen helemaal), zeker nog niet voor commercieel gebruik.

   • Hallo Pierre,

    Heel eerlijk, hoe meer mensen bekend zijn met het media panorama en virtuele wandeling/tour, des te meer vraag komt er naar onze dienstverlening. Dus laat een ieder vooral met een dergelijke app spelen. Daarnaast is het natuurlijk zo dat je sommige locaties of objecten alleen maar kunt laten zien op deze manier.
    In het onderwijs is het handig zijn om een deel van de uitleg te vervangen door “laten zien”. Als ex-onderwijzer kan ik er over meepraten 😉

  • Ik klikte pas na mijn reactie door naar jou website. Snap nou ook de context van je opmerking wat beter. 🙂
   De voorbeelden die daar staan zijn inderdaad een stuk professioneler.

   p.s. Ik vind het ook heel prettig als een bedrijf de tarieven helder op de site heeft staan (in plaats van zo’n slap “neem contact met ons op voor meer informatie”). Weet je tenminste wat je krijgt en waar je aan toe bent!

   • Als wij promoten bij bedrijven om zichzelf te “laten zien”d.m.v. een virtuele tour, kunnen we ons niet zelf verschuilen 😉

  • Ook interessant om te zien welke tools je gebruikt Hans, Panotour Pro en de krpano Panorama Viewer als ik het goed zie.

   • Och, de tools zijn één ding, de ervaring ermee is minstens zo belangrijk. Maar het belangrijkste is toch de passie, de wil om het in de vingers te krijgen.

   • Dat vind ik heel mooi opgemerkt Hans. Die passie, daar gaat ’t zeker om ! En het geduld om voldoende foto’s te maken vanuit verschillende (invals)hoeken en van voldoende kwaliteit…

 4. Thanks for the writeup and the feedback!

  Ive done my best to translate and read all of your comments and suggestions and we will take them into consideration while we move forward on our next version.

  – Chris

  • Hi Chris,

   Thanks for the reply and if anything got lost in Google translate, just let me know!

   Summarizing I said:
   Good:
   – Usually these kind of apps don’t give me the results that the demo show (Photosynth being one of those were my results never look as good), but with this app, it is so easy even I can do it.
   Not so good (yet)
   – Sharing options (but you said you’re working on it)

   But , “Tip:” means I can already recommend it the way it is now (the basic functionality is there and you can’t beat free in that case)

 5. Chris, feel free to contact me for some exchanges of ideas

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.