eBook Shoot-out op de iPad #5

Shoot-out Het plan was om tijdens deze week in vijf berichten vijf verschillende apps waarmee je eBooks kunt maken op de iPad te bespreken. Afgelopen week kwam ik echter nog een zesde applicatie tegen, die ik gewoon niet over kon slaan, dus morgen (vrijdag) komt er nog een deel zes aan.

De overige vier delen zijn: in deel #1 kwam Book Creator for iPad aan bod, maandag was het tijd voor iBookcreator, dinsdag was het de beurt aan eBook Magic en gisteren Creative Book Builder.
Vandaag is het kindertijd met My Story

My Story Op de website van de ontwikkelaar van My Story kun je zo’n filmpje bekijken dat je vaker bij dit soort applicaties ziet: een verhaal over een kind dat door zijn moeder in staat gesteld wordt om zijn creativiteit optimaal te benutten. Hoe? Natuurlijk doordat zijn moeder hem met een iPad laat spelen waar My Story op staat. Tja.

Begrijp me niet verkeerd, de applicatie ziet er helemaal niet slecht uit. Het volgt het bekende stramien dat je ook bij Book Creator en iBookcreator kunt vinden. Na het openen zie je je boek of boeken, je klikt op het boek en dan zie je de pagina’s

My Story My Story

Klik op een pagina en je kunt die bewerken:

Je kunt een foto maken en toevoegen of een bestaande foto kiezen van de fotorol van de iPad. Dit is echter beperkt tot één foto die de hele achtergrond vult. Je kunt dus niet meerdere foto’s over elkaar leggen en een collage maken zoals bij Book Creator en iBookcreator.
Je kunt wel op de foto tekenen, maar geen tekst toevoegen op de foto zelf.
Je kunt een stukje audio opnemen en toevoegen. En je kunt tekst invoeren die onder de foto’s op een pagina wordt toegevoegd.

My Story My Story

Boeken kunnen uiteraard in iBooks geopend worden, maar ook via de mail doorgestuurd worden (naar opa en oma?).

My Story My Story

Het resultaat is dan geen fotoboek zoals bij Book Creator en iBookcreator. Het ziet er eigenlijk in iBooks wel een beetje saai en teleurstellend uit.

Conclusie

De iPad is een ideaal apparaat voor kinderen. Die leren er in no time mee werken. Applicaties die goed ontworpen zijn, zoals Book Creator zijn dan ook voor kinderen heel erg toegankelijk. Het resultaat van een boek in My Story is tamelijk teleurstellend, het ziet er in de applicatie veel beter uit dan in iBooks. Voor kinderen zou ik daarom eerder Book Creator aanschaffen dan My Story.

Daarom verliest My Story het in deze shoot-out, ondanks de lagere prijs van €1,59.

Morgen een extra deel 6: Easy ePub. We hebben the Good gehad, we hebben the Ugly gehad, het ontbrak nog aan een overduidelijke vervuller van the Bad. En Easy ePub vult dat helaas perfect in. Niet aanschaffen dus, deze applicatie van maar liefst €11,99 (ik weet dat ik de spanning er zo een beetje vanaf haal, maar ik wil voorkomen dat iemand hem op basis van deze aankondiging nietsvermoedend aanschaft!)

0 0 stem
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

eBook Shoot-out op de iPad deel 5 http://t.co/Hc8Y0KZ8 #ipad #ebook

trackback
8 jaren geleden

eBook Shoot-out op de iPad #5 (via ICT & Onderwijs BLOG) http://t.co/bmXxD5fh

trackback

eBook Shoot-out op de iPad #5 http://t.co/BXHyrtOS

trackback

[…] background-color:#222222; background-repeat : repeat; } ictoblog.nl – Today, 6:24 […]

trackback

eBook Shoot-out op de iPad #5: Het plan was om tijdens deze week in vijf berichten vijf verschillende apps waar… http://t.co/MxFJ1FRC