Help mijn Twitter account stuurt zomaar allemaal berichten de wereld in!

Twitter_hacked Omdat ik vandaag weer een aantal “gevallen” voorbij zag komen van Twitter accounts die uit zichzelf berichten verstuurden, even in het kort een overzicht van stappen die je kunt nemen als je Twitter account gehackt blijkt te zijn.

Vandaag kreeg ik zowel Direct Messages zoals bij de schermafbeelding hier bij het bericht als gewone berichten die vandaag “gewichtsverlies” als centraal thema hebben.
Als je zo’n DM krijgt, klik dan vooral niet op de link die er in staat, maar waarschuw de verzender even dat zijn/haar account gehackt is. Idem bij de gewichtsverlies berichten, stuur de persoon even een reply, dan weten ze er tenminste van.

Maar wat moet je doen als het jou overkomt?

Wachtwoord aanpassen
Het is belangrijk om je wachtwoord aan te passen. Zorg dat je een nieuw wachtwoord kiest dat je niet op andere plekken gebruikt én als je je Twitter wachtwoord ook op andere plekken gebruikt (heel onverstandig!) pas dan daar ook het wachtwoord aan (en kies daar dan andere wachtwoorden!).

Controleer of er onbekende applicaties toegang tot je account hebben
Nadat je je wachtwoord aangepast hebt moet je ook controleren of er niet onbedoeld programma’s zijn die toegang gekregen hebben tot je Twitter account. Ga daarvoor naar je account, settings en naar applications (hier dus) en kijk of er sites en/of applicaties tussen staan die je niet kent/herkent. Zo ja, klik dan op “revoke address” achter die site/applicatie.

Opruimen
Zorg er tenslotte ook even voor dat ongewenste tweets en direct messages verwijderd worden. Dan voorkom je ook dat anderen per ongeluk op een van de links in die berichten klikt.

Succes!

0 0 stemmen
Bericht waardering
12 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

[…] background-position: 50% 0px; background-color:#222222; background-repeat : no-repeat; } ictoblog.nl – Today, 9:45 […]

trackback

Selectie: Help mijn #Twitter account stuurt zomaar allemaal berichten de wereld in! http://t.co/8kgCFgch #internet

trackback
12 jaren geleden

Help mijn Twitter account stuurt zomaar allemaal berichten de wereld in! http://t.co/x2IxjTR0 (via @ICTOblog)

trackback

RT @Media_Facts: Selectie: Help mijn #Twitter account stuurt zomaar allemaal berichten de wereld in! http://t.co/8kgCFgch #internet

trackback

[…] background-position: 50% 0px; background-color:#3047e8; background-repeat : repeat; } ictoblog.nl – Today, 9:29 […]

trackback

[…] background-position: 50% 0px; background-color:#222222; background-repeat : repeat; } ictoblog.nl – Today, 9:31 […]

trackback

[…] background-position: 50% 0px; background-color:#333333; background-repeat : no-repeat; } ictoblog.nl – Today, 11:04 […]

trackback
12 jaren geleden

Nuttige info. http://t.co/tcZYKjXQ

trackback
12 jaren geleden

wat moet je doen: ‘Help mijn Twitter account stuurt zomaar allemaal berichten de wereld in! http://t.co/FulNywUN (via @ICTOblog)’

trackback

[…] } #themeHeader #titleAndDescription * { color: black; } ictoblog.nl – Today, 5:40 […]

trackback

@meershoekm lees anders ook deze website nog even over het beveiligen van twitter: http://t.co/5zBj0A3a

trackback

GEHACKT?, hier een site waarin je kunt lezen wat je moet doen ! http://t.co/5zBj0A3a