feb 152012
 

Van 7 t/m 14 Maart 2012 organiseert de Open Universiteit de Online Masterclass “Hoe leer je in en met netwerken?“. Middels een aantal online sessies (een PC met een goed internetverbinding en een koptelefoon om de audio goed te kunnen volgen, of een iPad zijn voldoende om ze te volgen) en asynchrone opdrachten (reageren in de fora, bestuderen van bronnen) kun je participeren in deze masterclass. Op deze pagina staat het volledige programma.
De masterclass wordt verzorgd door Peter Sloep, programmaleider van het Learning Networks programma van het Centre for Learning Sciences and Technologies (CELSTEC) van de Open Universiteit.

Deelname is gratis, je hoeft je alleen maar aan te melden via deze site (vóór 7 maart 2012). Je hoeft er niet voor te reizen, je kunt gewoon deelnemen vanachter je eigen PC/laptop/Macbook/iPad, maar uiteraard heb je er vooral/alleen iets aan bij actieve participatie. Plan dus ook ruimte in voor de activiteiten tussen de live sessies.

Doelgroep: onderwijskundigen, ontwikkelaars en adviseurs van onderwijs en opleiding en daarnaast op docenten, trainers en andere professionals die geinteresseerd zijn in het gebruik van mobiele technologie voor leren binnen en buiten het klaslokaal.

feb 152012
 

Het was een beetje zoeken wel van de 33 filmpjes van MinutePhysics ik hierboven in zou voegen. Bij Gizmodo (waar ik ze tegen kwam) kozen ze voor het Rocket Science filmpje waarbij in 5:26 minuten wordt uitgelegd hoe je berekent hoeveel kracht een raket nodig heeft om van de grond te komen (en dat kun je dan uitrekenen voor jezelf als je door het overgeven van een straal melk los wilt komen).
Ik heb die van de werking van GPS ontvangers gekozen. Stuk ‘gewoner’ 🙂

De filmpjes worden gemaakt door Henry Reich, je kunt hem hier horen in een aflevering van EDUKWEST van afgelopen november, hij wordt geïnterviewd door Kirsten Winkler. Dat interview duurt veel langer dan een paar minuten, maar geeft wel een aardige inkijk (zonder video) in waarom en hoe hij de filmpjes maakt.