jan 302012
 


Tijdens de eerste MUG Europe Forum 2012 vandaag heb ik een presentatie verzorgd in Pecha Kucha stijl. Dat betekent: 20 dia’s die elk automatisch 20 seconden getoond worden (en waarna dus dan ook automatisch de volgende dia verschijnt).

Het was voor mij voor het eerst dat ik zo’n presentatie verzorgde, dus ik vond het vooraf best wel spannend. Het vergt een andere manier van dia’s maken (20 dia’s is best veel, maar je kunt per dia niet veel toelichten dus het moet vooral ook visueel snel zichtbaar zijn waar het over gaat) en je hebt geen tijd om ter plekke te bedenken wat je wilt zeggen. Dus waar ik normaal gesproken de grote lijnen van de presentatie en mijn verhaal helder heb, had ik nu toch wat meer voorbereid wat ik persé per dia wilde overbrengen. Dat maakte het ook wat gemakkelijker om dat dan in het Engels te doen.

Achteraf kan ik alleen maar zeggen dat het heel erg mee viel. Het is een van die dingen die je gewoon een keer moet doen. Het is een presentatievorm met voordelen en nadelen. Voordeel is dat het lekker kort is, dat zorgt er voor dat je to the point moet zijn, alleen de belangrijke zaken vertelt. Maar het zijn ook 6 minuten en 40 seconden waarin geen enkele vorm van interactie mogelijk is. Aanwezigen kunnen je dus niet onderbreken en een vraag stellen of een discussie aanzwengelen. En dat is toch ook wel weer jammer.

Deel dit bericht:

  8 reacties aan “Pecha Kucha: Do You Count What Counts?”

  1. […] mij de eerste keer dat ik een pecha kucha deed, en de deel de mening van Fontys- collega Pierre Gorissen dat het vooraf spannend is, maar later best meevalt. Al zal ik dit wel een paar keer gedaan moeten […]

  2. […] mij de eerste keer dat ik een pecha kucha deed, en de deel de mening van Fontys- collega Pierre Gorissen dat het vooraf spannend is, maar later best meevalt. Al zal ik dit wel een paar keer gedaan moeten […]

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.